RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

Всі новини

Росія ввела в Україну 95% угруповань військ, але план Путіна зазнає краху: заява Пентагону

Російська Федерація ввела в Україну 95% зосереджених на кордоні угруповань військ. Такі оцінки Пентагону.

Про це повідомляє Washington Examiner.

Примітно, що ще 4 березня Міністерство оборони США оцінювало цей показник на рівні до 92%.

"З близько 170 тисяч військовослужбовців, розміщених (раніше) вздовж українського кордону на території Росії та Білорусі, приблизно 95% зараз перебувають усередині України", - наголошується у заяві.

За даними Міноборони Британії, Російська Федерація за вихідні мінімально просунулась вглиб української території. Російські сили продовжували зусилля щодо просування та ізоляції Києва, Харкова та Чернігова на півночі та сході, проте зустріли сильний опір.

За останні 24 години авіація та артилерія РФ продовжували завдавати інтенсивних ударів по військових та цивільних об'єктах у містах України. Удари було завдано по Харкову, Миколаєву, Чернігову, Маріуполі.

"Вкрай малоймовірно, що на сьогоднішній день Росія успішно досягла запланованих на ці дати цілей", - уточнили у відомстві.

Нагадаємо, що за 11 днів гідного опору російським окупантам, які цинічно вторглися на нашу землю, Збройним силам України вдалося вбити, поранити чи взяти в полон до 46 тисяч загарбників. При цьому на початку війни військо загарбника налічувало 145 тисяч людей наземної армії.