RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Актуальна карта вторгнення Росії в Україну на 20 березня: де точаться бої

В Україні станом на 20 березня триває протистояння українських захисників воєнному вторгненню Росії, найбільш активні бої зосереджені на Сході.

Актуальну інформацію щодо бойових дій оприлюднено на карті UkraineInvasionMapBot.



Поліський напрямок

Росія готується до нового штурму Києва. Також окупанти прагнуть пробити позиції українських військових та вийти до дамби Київського водосховища у Вишгороді. З цією метою російська армія обстріляла Нові Петрівці з РСЗВ ГРАД. Росія нанесла авіаудари на Київщині: по селам Пісківка та Мигалки.

Сіверський напрямок

Окупанти надалі блокують місто Чернігів. Була здійснена ракетна атака по району міста Ремзавод. Також російські війська обстріляли Ніжин на Чернігівщині. Сили Західного військового округу активних наступальних дій не ведуть. Українські війська намагаються утримати позиції на Сумському напрямку в районах н. п. Велика Писарівка, Тарасівка, Олешня, Недригайлів, Ромни та Талалаївка.

Слобожанський напрямок

Росія продовжує завдавати удару авіацією по Харківській області. Також ведуться інтенсивні обстріли по східних районах Харкова: ХТЗ, Рогань та Північна Салтівка.
Українські захисники надалі намагаються утримати позиції в районах н. п. Сватове, Ізюм, Петровське, Гусарівка, Балаклія, Лиман, Малинівка та Кочеток.

Донбас

Росія здійснила ракетну атаку на Донецькому напрямку по Мар'їнці. Обстрілюють Авдіївку, Очеретине. Тривають бої у Маріуполі, місто - в облозі.

З цього напрямку російські сили намагаються прорватися на північ. У Луганській області тривають обстріли Сєвєродонецька, Рубіжного.

Таврійський напрямок

Російські окупанти зазнають втрат на Миколаївському напрямку. Під обстрілами - село Мішково-Погорілове. Бої точаться у н.п. Баштанка. Також продовжуються обстріли самого Миколаєва. Ракети потраплять у житлові будинки.

Російські війська блокують узбережжя Чорного моря України. З'явилась інформація, що окупанти замінували шлях від Босфору до Одеси. 20 березня Росія цілиться по Одесі. У місті чутно стрілянину, спрацьовує протиповітряна оборона.

Ракетної атаки зазнали деякі населені пункти Дніпропетровської області.

Херсонська область залишається зайнятою російськими військами.

Як повідомлялося, Росія готується до нового штурму Києва: хроніка війни в Україні 20 березня.