RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Хотів використати ветеранів АТО: як Путін готувався до вторгнення в Україну

Кремль збирався створити "народні республіки" в західних регіонах нашої країни, але Служба безпеки України завадила втілити ці плани в реальність.

Про це повідомляє СБУ.

Один з учасників злочинного угруповання пішов на співпрацю зі слідством та розповів, що група почала готуватися до повалення конституційного ладу в Україні ще влітку 2021 року.

На нього вийшов відставний співробітник ворожої розвідки, який організував “схему”. Він заявив про плани створення “нового народовладдя” в Україні, і сказав, що якщо чинну владу не вдасться відправити у відставку, то група перейде до силового сценарію.

Для захоплення влади члени угруповання мали завербувати та озброїти півтисячі бойовиків, бажано з колишніх учасників АТО.

Ці дії передбачалося приурочити до повномасштабного вторгнення РФ в Україну, але мережу викрили, а її організаторів затримали на початку березня в Івано-Франківській та Хмельницькій областях.

Матеріали справи вже надіслано до суду.

Нагадаємо, у першій половині березня окупанти хотіли провести фейковий референдум щодо створення "Херсонської народної республіки".