RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Кремль злякався ультиматуму Зеленського: Арестович визнав, що загроза втрати Маріуполя відступила

Частина російських окупаційних військ відступила від Маріуполя, що спростить його захист. Таке рішення країни-агресора Росї спричинено ультиматумом України щодо виходу з переговорного процесу за умови загибелі всіх захисників у Маріуполі.

Про це повідомив радник глави ОП Олексій Арестович.

За його словами, окупанти не мають достатню кількість військ, щоб оточити "Азовсталь" та тримати його в облозі. Для здійснення такого плану потрібно б було вдвічі або втричі більше росіян.

"Загроза втрати Маріуполя відступила", - запевнює Арестович, однак зауважив, що оборона Маріуполя ще продовжується

На думку радника, Кремль злякався ультиматуму Володимира Зеленського, оскільки він сказав, що Україна вийде з переговорів, коли в Маріуполі вб'ють українських захисників.

"Вони бояться, що Україна вийде з переговорного процесу", - наголошує Арестович.

Водночас РФ "спалює останні резерви своєї армії", каже Арестович, на ізюмському напрямку унаслідок поганої комунікації військових та їхнього диктатора Путіна. "Акуратний наступ" російських окупаційних військ, який ведеться "розвідкою тілами луганських та донецьких мобілізованих" - зазнав краху, стверджує він.

Раніше російський диктатор Путін особисто розпорядився припинити штурм "Азовсталі" в Маріуполі, оскільки правильно зрозумів ультиматум України. Проте російські окупаційні війська продовжували бомбардувати та штурмувати завод.