RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Росіяни гинуть десятками: свіжі дані щодо ситуації в Луганській області

Повномашстабна війна країни-терориста Росії проти України триває вже 75 добу. Російські окупанти зосереджуть свої зусилля, зокрема, на виході на адмінкордони Луганської області, атакуючи Рубіжне, Попасну, Сєвєродонецьк та Воєводівку, однак при цьому несуть непоправні втрати - лікарні окупованого Луганська вщент заповнені вбитими та тяжко пораненими загарбниками.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай в етері телемарафону.

За його словами, в окупантів навряд чи вийде реалізувати свої загарбницькі плани, оскільки вони зазнають безпрецедентних втрат, у зв'язку з чим лікарні Луганська заповнені трупами росіян та їхніми важко пораненими, котрим не надається належна медична допомога через брак ліків.

Водночас він зазначив, що підрозділи ЗСУ трохи відійшли від Попасної на укріплені позиції, які були підготовані заздалегідь. Наразі Попасна зруйнована повністю, оскільки місто обстрілювати з першого дня повномашстабної війни, що ускладнює ефективну оборону.

"На жаль, наші війська справді відійшли трохи від Попасної, бо місто обстрілювали понад два місяці. Там і бомби, і ракети, і міни, артилерія. Там зруйновано всі вщент. Тому наші відійшли на міцніші позиції, які готувалися раніше", - сказав Гайдай.

Також він інформував про тяжкіі бої на напрямі Сєвєродонецьк-Воєводівка, а також на території Гірської громади.

Сєвєродонецьк важлива ціль для окупантів, тому що це місто виконує зараз роль обласного центру. Якщо взяти Сєвєродонецьк, то можна оголосити про захоплення Луганської області.

Разом з цим, українські військові щоденно знищують літаки, БТР, БМП, танки, артилерійські та мінометні розрахунки, БПЛА та склади з боєкомплектами окупантів. Таким чином, кожна атака росіян закінчується десятками ліквідованих загарбників.

Раніше "Апостроф" повідомляв про обстріл Білогорівки Луганської області, унаслідок якого загинуло 60 людей.