RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

Залишився без обох рук: евакуйований з "Азовсталі" український морпіх розповів про пережитий жах, відео

Український морпіх Олександр Пікуй, якого вдалося евакуювати з "Азовсталі", розповів про пережитий жах – російські війська цілодобово обстрілювали Маріуполь, а внаслідок вибуху ворожого снаряда, боєць втратив обидві руки.

Про це йдеться у сюжеті видання "Настоящее время".

За словами чоловіка, місто зазнавало обстрілів з усіх видів озброєння – танків, літаків та вертольотів. Більше того, рашисти могли цілодобово випускати по тисячі снарядів по "Азовсталі", тоді як українські захисники – лише 10-15.

"По нам "працювали" і вертольоти, і літаки, і танки - все, що могло. Вони по нам на добу тисячу снарядів, а наші - десятки, там 10-15. Треба було економити, ми вже опинилися в кільці", - розповідає боєць.

Олександр отримав поранення, перебігаючи дорогу. Він відчув сильний біль в обох верхніх кінцівках і не одразу зрозумів, що втратив обидві руки. Чоловіка вдалося перевезти до підвалу "Азовсталі" і надати першу медичну допомогу, наскільки це було можливо в тих умовах.

"Перебігаючи дорогу, відчув у правій руці біль дуже сильний, і в лівій теж. Отримав поранення, впав, кричу. На всіх там був один хірург, один помічник, два санітари і чотири медсестри. Це на чоловік 200. Вони працювали безперервно цілою добою. Там жінка була, я питаю: "Що зі мною?" У мене руки всі на місці?". І вона каже: "Саша, рук у тебе немає", - розповів захисник Маріуполя.

Пізніше чоловіка евакуювали на вертольоті і прооперували.

Вдома Олександра підтримали близькі – дівчина та мама. Після повернення з пекла, військовослужбовець зробив пропозицію дівчині, і вони розписалися.

Чоловік не впав духом після пережитого – зараз він проходить реабілітацію в Трускавці, вчиться працювати з телефоном та ноутбуком за допомогою пальців ніг та чекає на протези. За словами лікарів, це поновить функціонал рук на 70-80%.

Раніше ми писали, що у Бородянці окупанти вбили всю сім'ю поліцейського.