RU  UA

А чи є масовий відхід росіян із Херсона? Влада регіону розповіла про ситуацію в місті

У середу, 9 листопада командування російської армії оголосило, що окупанти РФ покидають Херсон, переходячи на лівий бік Дніпра - проте говорити про масовий вихід з міста поки що рано.

Про те, що насправді наразі відбується у Херсоні в ефірі Апостроф ТВ розповів перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський.

Читайте також: Відступ із Херсона: що відбувається в оточенні Путіна і чи може початися друга хвиля війни

За його словами, надзвичайно складна гуманітарна ситуація в Херсоні – окупанти закрили навігацію по Дніпру, завдяки якій забезпечувалися основні потреби міста, а також зафіксовано певні рухи росіян в районі переплав. При цьому, цивільне населення туди не пускають, аби вони не передавали інформацію ЗСУ.

"Велика частина Херсону без світла, частина міста без води, є дефіцит продуктів харчування. Важко оцінити кількість людей, які є в Херсоні. Абсолютна більшість не погодилася на російську "евакуацію"", - наголосив Соболевський.

Перший заступник голови Херсонської облради підкреслив, що уже почали працювати створені президентом нові цивільно-військові організації - це потрібно для забезпечення бюджетування громад і задоволення гуманітарних потреб людей.

У той же час, для військових РФ ситуація для ворога на Херсонському напрямку продовжує бути складною, адже партизани і ЗСУ продовжують щодня знищувати ворожі військові об'єкти.

Раніше ми писали, чи може стати відступ ворога від Херсона пасткою для ЗСУ.