RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

СБУ проводить перевірки на об'єктах УПЦ МП у трьох областях: подробиці та фото

Служба безпеки України продовжує проводити обшуки на об'єктах УПЦ (МП) у Житомирській, Рівненській та Закарпатській областях. Одна з цілей - запобігти використанню релігійних громад як осередки "русского мира"

Про це повідомляється в Telegram-каналі СБУ.

Де пройшли обшуки:

▪️ Свято-Миколаївський чоловічий монастир Хустської єпархії УПЦ (МП) у Закарпатті;

▪️ Свято-Анастасіївський ставропігійний жіночий монастир (м.Житомир);

▪️ Скит Свято-Анастасіївського ставропігійного жіночого монастиря (Житомирський район);

▪️ Скит Іверської ікони Божої Матері Чоповичського Афонського ікони Божої Матері жіночого ставропігійного монастиря (Житомирський район);

▪️ Рівненсько-Острозька єпархія, Городоцький жіночий монастир, Свято-Георгіївське подвір'я, Храм усіх Волинських Святих, Свято-Воскресенський храм, Свято-Успенський храм (Рівненська область).

Їх здійснюють спільно СБУ, Національна поліція та Національна гвардія у рамках системної роботи з протидії підривній діяльності російських спецслужб у нашій країні.

Читайте також: Зеленський зробив важливі заяви про церкву агресора в Україні: головне

"З огляду на збройну агресію РФ, ці заходи проводяться в тому числі для запобігання використанню релігійних громад як осередку "русского мира" та захисту населення від провокацій та терористичних актів", - йдеться в повідомленні.

За участю представників церкви правоохоронці проводять огляд території та приміщень УПЦ МП для виявлення осіб, причетних до протиправної діяльності.

Як повідомляв "Апостроф", затриманих в Україні священиків УПЦ МП можуть обміняти на українських військових, які перебувають у російському полоні.