RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 червня

29 червня

Всі новини

Ворог посилив темпи наступу на одному з напрямків: це може допомогти ЗСУ

Російські окупанти активізували свої сили у Луганській області, зокрема, темп операцій протягом останнього тижня зріс уздовж лінії Сватове-Кремінна – це може зіграти на руку українським військам.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Так, згідно з інформацією, рашисти почали рухатися на північний схід від Сватового. Ба більше – командування російських військ залучило частини кількох дивізій до наступальних дій на цій ділянці лінії фронту.

"Підрозділи полків 144 та 3 мотострілецької дивізії (20 загальновійськова армія, ЗВО) і полк 90 танкової дивізії (ЦВО), підтримані частинами 76 Повітряно-десантної дивізії та невизначеними підрозділами Південного військового округу ведуть наступальні операції вздовж усієї лінії Сватове-Кремінна", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Київ за три дні, а Донбас - до березня: розвідка дізналася про нові "хотілки" Путіна

За словами аналітиків, ці факти вказують на те, що наступ армії РФ уже розпочався, проте, завдяки роботі ЗСУ ворогові не вдається досягти значних успіхів.

Між іншим, такі дії ворожої армії можуть бути корисними для українських військ. Спеціалісти пояснюють, що окупанти в Луганській області намагаються перехопити ініціативу. Це може призвести до їхньої кінцевої кульмінації на лінії Сватове-Кремінна без досягнення цілей захоплення всієї Луганської та Донецької областей.

"Ця кульмінація дасть для українських сил вікно можливостей, яке можна буде використати у власному контрнаступі", - додали в Інституті вивчення війни.

Раніше ми писали, у яких двох напрямках, за словами військового, чекати удару від російських окупантів.