RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

ПВК "Редан" в Україні: яку загрозу несе для ваших дітей, відео

Новостворений рух підлітків ПВК "Редан", що проник в Україну з Росії наприкінці лютого, має на меті дестабілізувати внутрішню ситуацію в країні та несе пряму загрозу життю підліткам.

Про це в ефірі "Сніданку з 1+1" розповіла головна інспекторка Управління ювенальної превенції Національної поліції України Роксолана Семірякова.

За її словами, починаючи з 27 лютого в різних регіонах України відбулось понад 40 зібрань молоді, прихильної до руху ПВК "Редан". Сутичка передбачалася також біля одного зі столичних ТРЦ, але поліції вдалося запобігти цьому – того дня до відділку забрали 10 підлітків на розмову.

Читайте також: Серед підлітків поширюється російський рух "ПВК Редан": батькам дали важливі поради

Представниця поліції наголосила, що головною метою новоствореного руху в Україні є провокування масових зібрань з метою подальшого фізичного протистояння. Іншими словами, все робиться з метою дестабілізації внутрішньої ситуації в країні. На думку Семірякової, це може бути російський "слід", оскільки 22 лютого подібні зібрання відбулися в Росії, під час яких сталася сутичка, що призвела до загибелі двох підлітків.

"Саме після цього російські спецслужби почали використовувати цю ситуацію як певну модель для провокацій та заворушень всередині нашої країни для дестабілізації із залученням дітей", - пояснила інспекторка.

За словами Семірякової, підлітків збирають разом за допомогою різних інтернет-ресурсів. Молодь приваблює участь у таких зібраннях, оскільки вони стають у центрі уваги, якої їм не вистачає. Тож, батькам необхідно бути в довірливих стосунках зі своїми дітьми, щоб вчасно помітити зміни у їх поведінці.

Втім, правоохонниця впевнена, що рух "Редан" не стане масовим в Україні, оскільки кіберполіція блокує пов'язані з ним канали в інтернеті. Крім того, вона зазначила, що наразі поліція проводить пояснювальні заходи у навчальних закладах щодо небезпеки такого руху.

Нагадаємо, субкультура, яку називають "Редан", отримала свою назву на честь одного з головних персонажів японських коміксів. У цій субкультурі підлітки носять чорний одяг і прикрашають його зображеннями павуків – символом гри, а також цифрою 4, що у Японії вважається нещасливою.

Раніше ми писали, що в Україні затримали ще одного організатора "ПВК Редан".