RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

На одному з напрямків ворог почав атакувати інтенсивніше, ніж на Бахмутському

Бахмут і найближчі міста залишаються однією з найгарячіших точок на фронті, проте на одному напрямку російські окупанти часом атакують навіть сильніше – йдеться про Кремінну, Луганської області.

Про це в ефірі національного телемарафону заявив речник Східного угруповання військ Сергій Череватий.

За його словами, активніші дії ворога в цьому місті спостерігаються протягом останніх кількох тижнів. Зокрема, в районах кількох населених пунктів противник атакує навіть сильніше, ніж на Бамутському напрямку.

Читайте також: Сюрприз готовий: навесні ворог здійснить "жест доброї волі" - боєць ЗСУ

"Намагається проводити атакуючі дії, зокрема, за цю добу в районі Білогорівки, в районі Невського, Серебрянського лісництва спостерігається активність ворога. Навіть більше, ніж на Бахмутському напрямку", - наголосив Череватий.

Противник активно застосовує артилерію та реактивні системи залпового вогню у цьому напрямку. Минулої доби було зафіксовано 329 обстрілів. Також сталося 14 бойових зіткнень між українськими військовими та противником.

Крім того, окупанти активно використовують бронетехніку, але її знищують наші захисники. Минулої доби наші воїни винищили:

  • 2 танки Т-72;
  • бойову машину піхоти;
  • самохідний міномет "Тюльпан";
  • 34 одиниці живої сили.
  • ще 62 загарбники отримали поранення.

На напрямку Кремінної противник регулярно здійснює ротації своїх військ у зв'язку з високими втратами. При цьому основними бойовими одиницями є регулярні підрозділи російської армії та бойовики. За словами Сергія Череватого, ці війська обережніші у своїх діях, тому порівняно з Бахмутом, де основна наступальна сила - найманці з угрупування Вагнера, яких змушують йти в бій на передовій, втрати ворога на напрямі Кремінної менші.

Спікер Східного угруповання військ також розповів про ситуацію на Бахмутському напрямку – там справді йдуть запеклі бої, проте українські воїни тримають оборону та дають гідну відсіч ворогові.

Сергій Черевий наголосив, що жодна армія у світі не повідомляє про свої тактичні дії, але українські сили продовжують оборонятися у Бахмуті, і інформація про те, що наші війська пішли з міста, не відповідає дійсності. Він також зазначив, що шлях між Бахмутом і Костянтинівкою досить небезпечний, але наші підрозділи все ще забезпечують постачання всього необхідного до Бахмуту.

Раніше ми писали, що війська РФ втрачають ініціативу в районі Сватового та Кремінної.