RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Затримано російських шпигунів, які готували ракетні удари по "Укрзалізниці": фото і відео

Нещодавно у Хмельницькому накрили ботоферму, що працювала на ворога, а контррозвідка Служби безпеки нейтралізувала розгалужену агентурну мережу ФСБ у Харківській та Донецькій областях, до якої входило вісім місцевих жителів. Вони збирали та передавали ворогові інформацію про місця базування та переміщення Сил оборони.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Один із зрадників використав для прикриття статус помічника чинного народного депутата України та журналіста.

Особливо ворога цікавили маршрути руху військових ешелонів та розташування залізничних станцій, на яких розвантажують озброєння ЗСУ. Крім того, вони хотіли мати інформацію про локацію складів з боєприпасами, вогневих позицій, блокпостів та фортифікаційних споруд українських військ у прифронтових районах сходу України та Дніпропетровщини.

Також зрадники передавали окупантам координати стратегічно важливих мостів. Ще один напрямок їхньої "діяльності" - фіксація результатів ракетних ударів РФ по Краматорську, Дружківці, Костянтинівці та населеним пунктам Харківщини для коригування повторних повітряних атак.

Крім того, ці люди під час окупації Ізюма та Балаклії фігуранти підбирали кандидатів до складу місцевих окупаційних адміністрацій.

Читайте також: Українські гніди: СБУ затримала зрадників, серед яких чиновник "Мотор Січ"

Четверо зрадників затримано, ще четверо - втекли до Росії. Агентурна мережа була сформована двома кадровими співробітниками ФСБ ще до початку повномасштабного вторгнення, до якого не входив агент, раніше завербований почесним консулом Росії в Харкові.

У місцях проживання колаборантів пройшли обшуки, вилучено мобільні телефони, які вони використовували для комунікації із ворогом. У їхніх будинках виявлено також російську символіку та прокремлівську літературу.

Також за координатами, виявленими під час слідчих дій, контррозвідники СБУ виявили схованку зі зброєю, яку окупанти залишили під час втечі з Харківської області.

Як розповідав "Апостроф", раніше СБУ викрила зрадників на підприємстві в Одесі.

  • Вас може зацікавити:

В одному з київських монастирів затримали проросійського блогера: фото

Передавав ворогу дані про ЗСУ: під Києвом затримали агента ФСБ, фото

Навів російські ракети на лікарню: в Лимані піймали колаборанта