RU  UA  EN

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.02
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

27 травня

Всі новини

Нічний удар по Україні: що застосував ворог і де були вибухи

Увечері, 30 березня у деяких областях України пролунав сигнал повітряної тривоги – людей попереджали про загрозу атаки дронами. Згодом, у Харкові пролунали вибухи.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на Telegram-канали.

Варто зазначити, що тривога спершу пролунала у північних областях країни, зокрема у Сумській і Чернігівській областях. Згодом вона поширилася й іншими центральними та східними регіонами, а також пролунала у Київській області та столиці. Разом із розповсюдженням тривоги в Київській ОВА мешканців попереджали й про загрозу атаки дронами. Влада закликала перебувати в укриттях, поки не мине небезпека.

Читайте також: Уже використали 800 штук: скільки ще "шахідів" залишилося у Росії

Пізніше стало відомо про серію вибухів у Харкові. Обстріл міста було офіційно підтверджено майже одразу, а через деякий час з'явилися перші деталі нападу окупантів - 6 ракетних ударів ракетами С-300, що призвели до пошкоджень інфраструктури, автомобілів та приватних будинків. Повідомлялося, що на місці події працюють правоохоронці, рятувальники та комунальні служби, інформації щодо жертв немає.

Крім жителів Харківської області, від вибухів вночі прокинулися також мешканці Запорізької області. Місцеві спільноти Запоріжжя повідомили про неспокійний початок п'ятниці. Влада закликала громадян негайно перебратися до бомбосховищ та не розповсюджувати жодної інформації до офіційного підтвердження атаки окупантів. Детальніше про ситуацію в регіоні поки що не повідомляли.

Повітряна тривога у багатьох областях України тривала близько чотирьох годин.

Раніше ми публікували зведення Генштабу ЗСУ 31 березня.

  • Вас також може зацікавити:

Росія готується до масованого ракетного обстрілу України: офіцер ЗСУ розкрив деталі

Українські дрони все рознесуть у Криму: експерт оцінив масштаби наслідків атаки на півострові

Нібито пролетів 600 км: з'явилися кадри БПЛА із Тульської області