RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Чергові "псевдовибори": де та коли задумала провести РФ в Україні

Російські окупанти планують вчергове незаконно привласнити українські території – вони готуються до псевдовиборів уже восени 2023 року.

Про це розповів спікер Оперативного командування "Південь" Владислав Назаров у своєму Telegram-каналі "Погляд Назара".

За його словами, мова йде про лівобережжя Херсонщини. Зокрема, до російського держреєстру внесено так звані регіональні відділення трьох партій з юридичними адресами в "столицях нових територій" — у Генічеську, а також місті Мелітополь Запорізької області. Це партії "Единой России", "Коммунистической партии Российской Федерации" та "Либерально-демократической партии России", що також підтверджує і Центр міжнародних журналістських розслідувань.

Читайте також: Не схоже на ротацію: боєць ЗСУ про маневри ворога у Новій Каховці

Разом з тим, у кількох "регіоналках" України, як стверджується, керівники партій були відправлені з Росії та тимчасово окупованого Криму. Назаров висловив припущення, що це може свідчити про відсутність співробітників, які готові бути колаборантами, або про недовіру до них з боку загарбницької "влади".

Нагадаємо, восени 2022 року, українські війська звільнили деякі території окупованої Херсонщини, після чого війська РФ швидко відступили на лівий берег Дніпра. Звідти вони продовжують обстрілювати територію Херсона та населені пункти області.

За даними Херсонської обласної військової адміністрації на початку 2023 року, приблизно 20-30% мирних жителів залишилися на тимчасово захопленій території регіону.

Раніше ми писали, що у селищі Ювілейне на Херсонщині 17 березня ліквідували колаборанта Сергія Москаленка. До повномасштабного вторгнення Російської Федерації у лютому 2022 року він володів охоронною фірмою "Ягуар".

Вас може зацікавити:
Ворог не припиняє спроби захопити Бахмут і продовжує примусову паспортизацію: зведення Генштабу

У боях за Україну загинув боєць із позивним "Моджахед": що відомо

Робот-вбивця на колесах: у ЗСУ створили унікальну машину для розвідки боєм - фото