RU  UA  EN

Понеділок, 3 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 червня

Всі новини

Ворог здійснив майже 70 атак і завдав 21 авіаудару: свіже зведення Генштабу

Йде 405-й день повномасштабної війни з російськими окупантами, вони продовжують наступати на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, протягом минулої доби було відбито 69 ворожих атак. Найзапекліші бої тривають за Бахмут, Авдіївку та Мар’їнку.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Протягом минулої доби росіяни завдали 3 ракетних та 21 авіаційний удар, здійснили 33 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формувань наступальних угруповань противника не виявлено. Проте у прикордонних районах Курської та Бєлгородської областей ворог тримає свої підрозділи. також росіяни обстрілюють населені пункти Сумської та Харківської областей.
  • На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали населені пункти Харківської, Луганської та Донецької областей.
  • На Лиманському напрямку окупанти без успіху наступали в районах населених пунктів Невське, Кремінна, Діброва та Серебрянське лісництво. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Луганської та Донецької областей.
  • На Бахмутському напрямку росіяни намагаються взяти під повний контроль Бахмут та продовжують його штурмувати. Вели безуспішні наступальні дії поблизу населених пунктів Оріхово-Василівка та Іванівське. Українські воїни протягом доби відбили на цій ділянці фронту 32 атаки противника. Також росіяни обстрілювали населені пункти у районі бойового зіткнення
  • На Авдіївському та Мар’їнському напрямках ворог наступав в районах Новокалинового, Красногорівки, Авдіївки, Сєверного, Первомайського та Мар’їнки, успіху не мав. Крім того під ворожий вогонь потрапили 9 населених пунктів Донецької області.
  • На Шахтарському напрямку ворог наступальних дій не проводив, проте здійснив обстріли населених пунктів Донецької області.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни продовжують зміцнювати свою оборону та обстрілюють населені пункти обох областей.

Читайте також: До 100 одиниць: Україна отримає від Австралії новітні системи керування зброєю

У окремих населених пунктах Каховського району Херсонської області, 2 квітня окупанти заборонили людям виходити з дому. Протягом доби були зачинені усі громадські місця: торгові центри, магазини, лікарні, тощо. У деяких селах для отримання пенсій пенсіонерам доводиться стояти у довжелезній черзі, грошей вистачає не всім і не в повному обсязі. Однак за певну винагороду, отримання соціальних виплат стає доступнішим.

Українська авіація минулої доби завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також було збито ворожий розвідувальний БпЛА, а наші ракетники і артилеристи уразили район зосередження живої сили противника.

Як писав "Апостроф", український військовий історик, доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри Андрій Харук розповів, чому росіян не обурюють втрати, які вони несуть на війні в Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Викрадення з російського полону: історія порятунку українкою пораненого чоловіка-військового

Це складне завдання: генерал Міллі оцінив можливість деокупації всієї України у 2023 році

В Авдіївці загинуло немовля, якого мати відмовилася евакуювати: відео