RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Окупанти залякують мешканців Мелітополя українським наступом та примушують їхати у РФ: зведення Генштабу ЗСУ

Триває 406-й день повномасштабної війни з російськими окупантами, вони продовжують наступати на на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках - протягом доби було відбито понад 60 атак. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Протягом минулої доби Росія завдала 3 ракетних та 47 авіаційних ударів, зокрема, застосувала 17 БпЛА "Шахед-136". 14 з них були знищені нашими захисниками. Також ворог здійснив 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Є загиблі та поранені серед цивільного населення.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формувань наступальних угруповань противника не виявлено. Росіяни обстрілювали населені пункти Чернігівської, Сумської та Харківської областей.
  • На Куп’янському напрямку ворог обстрілював населені пункти Харківської області та Луганщини.
  • На Лиманському напрямку росіяни вели безуспішні наступальні дії в районах південніше Кремінної та південніше Спірного. З артилерії обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів.
  • На Бахмутському напрямку ворог намагається взяти під повний контроль Бахмут, продовжує його штурмувати. Також, окупанти вели безуспішні наступальні дії в районі Богданівки. Протягом доби там відбито близько 30 атак ворога. Від ворожих обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів.
  • На Авдіївському та Мар’їнському напрямках противник вів наступальні дії в районах Новокалинове, Сєверне, Первомайське та Мар’їнка Донецької області, успіху не мав. Також обстрілював населені пункти.
  • На Шахтарському напрямку ворог наступальних дій не проводив, обстріляв 5 населених пунктів.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти продовжують нарощувати оборонні спроможності. Здійснили обстріли понад 30 населених пунктів.

Читайте також: Переворот і бунт: розвідник вказав на швидкий крах Росії

У окупованому Мелітополі Запорізької області, росіяни розповсюджують листівки з закликами до евакуації до Росії. Людей лякають майбутнім наступом ЗСУ.

У Великій Кардашівці Херсонської області, через переміщення важкої техніки окупантів околицями, майже повністю обмежено в’їзд та виїзд усіх місцевих жителів, людям заборонено залишати свої помешкання. Посилено перевірку документів та мобільних телефонів.

Українська авіація за добу завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також збито російський високоточний безпілотний БпЛА.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 3 пункти управління, 2 райони зосередження живої сили, 2 реактивні системи залпового вогню "Град" та станцію радіоелектронної боротьби противника.

Як повідомляв "Апостроф", росіяни завдали авіаційних ударів по гімназії у Пологівському районі Запорізької області.

  • Вас також може зацікавити:

"Монстр" на гусеницях: ЗСУ вперше захопили російського "Витязя"

Для них люди – це витратний матеріал: історик про втрати серед росіян

Це складне завдання: генерал Міллі оцінив можливість деокупації всієї України у 2023 році