RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

Всі новини

Росія влаштувала нову атаку, над Києвом ППО збила всі ворожі ракети: все, що відомо про масований удар

Після третьої години у ніч на понеділок, 1 травня, Росія здійснила чергову ракетну атаку на Україну, повітряну тривогу було оголошено по всій території країни. У Київській області спрацювала ППО: за попередньою інформацією, в повітряному просторі Києва усі ворожі ракети та БПЛА були знищені.

Про це повідомила КМВА.

"Цієї ночі ворог здійснив чергову масовану повітряну атаку України. Другу поспіль за останні 3 дні. За попередньою інформацією обстріл ракетами був здійснений з літаків стратегічної авіації (типу Ту95мс). У столиці тривога тривала біля 3-х годин. Рашисти вкотре атакували комплексно - одночасно крилатими ракетами та дронами. За попередньою інформацією, в повітряному просторі Києва силами нашої ППО усі ворожі ракети та БПЛА були знищені!" - розповів начальник КМВА Сергій Попко.

Він додав, що за наявними зараз оперативними зведеннями жертв серед цивільного населення та руйнувань житлових об’єктів чи інфраструктури не зафіксовано.

Роботу ППО в Україні підтвердив й керівник Офісу президента Андрій Єрмак, закликавши українців подбати про свою безпеку та не видавати роботу Протиповітряних сил.

Читайте також: Б'ють до 300 км: Україна може отримати далекобійні ракети

Як повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, близько 02:30 ночі російські окупанти атакували Україну із літаків стратегічної авіації – дев’яти Ту-95 з району Оленєгорськ (Мурманська обл.) та двох Ту-160 із району Каспійського моря.

"Загалом було випущено 18 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555. Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил Збройних Сил України знищено 15!", - йдеться у повідомленні.

Telegram-канал "Новини Еспресо.TV" опублікував фото київського метро - під час повітряної тривоги там ховалися люди.

Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс також відреагувала на російську ракетну атаку.

"Надворі зараз шумно. Звучить так, ніби українській протиповітряній обороні доводиться добре працювати в Києві, щоб відповісти на російський першотравневий дзвінок", - написала вона у Twitter.

Своєю чергою росіяни жаліються у своїх Telegram-каналах, що "удари відплати", як вони це називають, по Україні не призвели до жодного аварійного відключення електроенергії. Раніше, пишуть вони, під час масованих ударів у низці міст України оперативно відключали електроенергію — відповідно, переставало працювати метро, у населених пунктах не було світла, проте зараз цього немає, ниють росіяни.

Станом на 6:55 тривоги у більшості областей скасована, небезпека триває лише для Запорізької, Донецької, Луганської областей та Криму.

Як повідомляв "Апостроф", у британській розвідці вважають, що Росія змінила тактику своїх масованих ракетних атак Україною - куди тепер намагаються поцілити окупанти.

  • Вас також може зацікавити:

Окупанти обстріляли Дніпропетровщину: під удар потрапив Павлоград

Пригожин погрожує вивести "вагнерівців" з Бахмута і хоче переконати Кремль перейти до оборони — ISW

В НАТО назвали "хорошими" позиції ЗСУ для контрнаступу: експерт пояснив перевагу української армії