RU  UA

В НАТО назвали "хорошими" позиції ЗСУ для контрнаступу: експерт пояснив перевагу української армії

Україна активно готується до свого контрнаступу і ЗСУ перебувають "в хорошій позиції" для нього. Такого висновку дійшов командувач Об'єднаних сил НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі.

Про це розповів військовий експерт, полковник ЗСУ у запасі Роман Світан в ефірі Апостроф TV.

"В числі "хороших позицій" той факт, що російське командування, пробивши так званий "сухопутний коридор" в окупований Крим, саме себе приперло до стінки. Їм здається, що у них є якийсь "коридор", але насправді це вузька смужка глибиною приблизно в 100 км. Вони притиснуті до узбережжя Азовського та Чорного морів, що з військової точки зору, дуже погано. Гірше позицію не придумати. Утримати її можна лише політично, про щось домовившись із Києвом, але зараз ніхто ні на які "переговори" з окупантами не піде", - пояснив він.

Читайте також: Побачите на власні очі: Данілов зробив нову заяву про контрнаступ ЗСУ і попередив про плани окупантів

За словами Світана, українським військам у напрямку Азовського моря навіть не потрібно активно наступати, досить просто стратегічно "нависати" над супротивником, стоячи у жорсткій обороні.

"Якщо ми поступово рухатимемося ближче до моря, то справи в окупантів будуть зовсім поганими. Їм доведеться або організовано відходити, або вони просто втечуть, кинувши позиції. Там кілька напрямків для удару: Оріхово-Мелітополь, з Гуляй Поля на Бердянськ, Вугледар-Волноваха-Маріуполь. У цих напрямках наші позиції кращі, ніж у росіян", - резюмував експерт.

Як писав "Апостроф", раніше військовий експерт Михайло Жирохов розповів, від чого залежатиме контрнаступ ЗСУ.

  • Вас також може зацікавити:

Війна у 2023 році не завершиться: коли може початися новий контрнаступ ЗСУ

Бояться контрнаступу, як миші – кота: боєць ЗСУ про настрої серед ПВК "Вагнер"

Що робитимуть окупанти під час контрнаступу України: прогноз експерта