RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

У Херсоні медсестра зливала окупантам дані про бійців ЗСУ і переміщення військ: фото і подробиці

Служба безпеки України продовжує викривати зрадників країни та колаборантів – нещодавно було затримано інформатора окупантів, який "зливав" позиції Сил оборони у звільненому Лимані, а тепер вдалося спіймати ще одну прихильницю "руського міра", яка передавала ФСБ персональні дані українських захисників.

Про це йдеться у Telegram-каналі Служби безпеки України.

Йдеться про медсестру однієї з лікарень у Херсоні, яка під час окупації обласного центру була завербована кадровим співробітником ФСБ.

Так, після звільнення міста українськими захисниками вона залишилася там та продовжила свою роботу у медичному закладі, аби проводити розвідувально-підривну діяльність проти України.

Читайте також: В Україні судитимуть власника пропагандистського видання, яке стало "рупором" Кремля в окупованому Криму

Злочинні дії агентки охоплювали збір установчих даних українських захисників, які отримували лікування в медичній установі, та розвідку місць базування Сил оборони, розташованих в обласному центрі. Крім цього, вона документувала наслідки ворожих ракетно-артилерійських обстрілів Херсона і передавала відповідні звіти до ФСБ через месенджери. Отримана розвідувальна інформація була важливою для окупантів при коригуванні майбутніх вогневих ударів по місту.

Згідно з інформацією слідчих органів, жінка зацікавила російських спецслужб через свою публічну підтримку загарбників у одній з антиукраїнських груп у Телеграм. Під час обшуків у її місці проживання був знайдений мобільний телефон, яким вона здійснювала комунікацію з агресором. Наразі вона перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Раніше ми писали, що в Одесі затримали ворожого інформатора, який наводив "мопеди" на місто.

  • Вас може зацікавити:

Затримано українського офіцера, який планував вкрасти російський літак: всі деталі шпіонської історії

Працює на Кремль та бреше про Україну: СБУ оголосила підозру "блогеру" Подоляку

В одному з київських монастирів затримали проросійського блогера: фото