RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Шукають четверту добу: на Харківщині зникла 2-річна дівчинка, останнім її бачив брат - близнюк

У селі Скрипаї Чугуївського району Харківської області, яку регулярно обстрілюють російські окупанти, розшукують дворічну дівчинку Віолетту Мужичук, яка зникла з двору будинку ввечері 23 травня.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Десятки волонтерів, правоохоронців та рятувальників вже четверту добу обстежують село та прилеглі лісосмуги.

Читайте: З Росії повернули доньку українського морпіха, нещодавно звільненого з полону: фото та історія сім'ї

Декілька пошукових загонів з'їхалися в село Скрипаї і вже вдруге прочісують ліс. "Так, як це третя доба, дитина навряд чи буде в свідомості. Вона, швидше за все, десь лежить. Переглядаємо місця, де вона могла лягти, згорнуться калачиком або просто лежати", - кажуть пошуковики.

За ці дні було обстежено понад сотню кілометрів. У зоні особливої уваги – територія біля лісу, проте навколо густий чагарник, через який маленька дитина навряд чи змогла пройти.

"Дитина такого віку може навіть не вийти на стежку, коли її шукають люди і кличуть. Буває таке, що навіть якщо побачить дорослого, дитина може спробувати сховатися", - кажуть пошуковики, відзначаючи, що на другий-третій день шанси знайти зниклих дітей у віці 2-3 років критично знижуються.

Місцевість у селі досить складна для пошуків, бо тут і озеро, і болота, і густа лісосмуга.

Востаннє дитину бачили увечері 23 травня. Дівчинка разом із братом-близнюком грала у дворі. У хату хлопчик зайшов уже один. "Я вийшла, а її немає ніде. Я по сусідах, я в центрі, я по туалетах. Йому 2,5 роки, я говорю: "Де Віолетта? Віоллетту забрали?". Я питаю: "Віоллету забрали на машині?" Він каже, що так", – каже мама дитини.

Жінка впевнена, що дитину вкрали, адже того дня сусіди чули, як їхньою вулицею проїхала машина, а тут там рідко їздять. А за пів години батьки помітили, що дитини немає.

У сім'ї четверо дітей. Їхній батько вже рік воює, але тільки-но дізнався, що сталося, поїхав додому і приєднався до пошуків. Мати чергує вдома у разі, якщо дочка повернеться.

Поліція працює над усіма версіями зникнення дитини. "Чим більше часу минає, тим менше шансів знайти дитину живою. Тому ми в перші дні залучали квадрокоптери з тепловізорами. Працюємо до останнього", - розповіли поліцейські.

Наразі на розшук дитини орієнтовані всі наряди поліції у Харкові та області. Орієнтування за прикметами розміщені у місцях масового скупчення людей, міському та міжміському транспорті, електричках, поїздах, у метрополітені.

Прикмети Віолетти: зріст 90-110 см, худорлявої статури, коротке темне волосся, блакитні очі. Була одягнена у червону кофту та білі штани. Особливих прикмет немає, боїться автомобілів.


Нагадаємо, під час вуличних боїв у тимчасово окупованому Маріуполі морський піхотинець допоміг чоловікові врятувати вагітну дружину та трьох дітей, а той замість подяки здав його російським окупантам.

  • Вас може зацікавити:

Повернутися шансів не було: окупанти викрали до Росії матір із трьома дітьми

Зниклих дітей в Україні шукатимуть по-новому: МВС ухвалило несподіване рішення

В Україні запустили портал з розшуку дітей, що постраждали від війни