RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Наречена "Да Вінчі" пішла до суду за спадщиною Героя: що каже про позов адвокат

Наречена загиблого українського героя Дмитра Коцюбайла із позивним "Да Вінчі" хоче юридично закріпити факт проживання з воїном та претендує на отримання одноразової грошової допомоги після загибелі захисника.

Про це повідомляє "Главком".

Так, Аліна Михайлова, керівниця медичної служби механізованого батальйону "Вовки Да Вінчі", депутатка Київради з фракції "Голос" та дівчина загиблого у березні воїна, планує через суд встановити факт проживання однією сім’єю не менш п’ять років до часу відкриття спадщини. Проте її адвокат переконує, що та не належить до переліку осіб, які мають право на отримання виплат.

Зазначається, що пара проживала разом цивільним шлюбом з 2017 року, проте юридично шлюб не було оформлено. Проте, як відомо, сім'я кожного загиблого під час війни в Україні військового має право на отримання одноразової грошової компенсації у розмірі 15 млн грн. На виплату можуть претендувати батьки, чоловік чи дружина, діти до 18 років, утриманці.

Читайте також: Бій "Вовків Да Вінчі" за останню дорогу до Бахмуту: відео з передової

За словами адвоката Михайлової Марка Бєлкіна, жінка не належить до переліку осіб, які мають право на призначення та отримання одноразової грошової допомоги після загибелі захисника. Згідно з інформацією держпорталу "Судова влада України", після судового засідання 7 червня, Івано-Франківський міський суд відмовив у відкритті провадження за позовом Михайлової.

Раніше ми писали, що у Києві на прощання з легендарним командиром "Да Вінчі" прийшли тисячі людей.

  • Вас також може зацікавити:

В Києві хочуть перейменувати вулицю на честь Дмитра "Да Вінчі" Коцюбайла: як підписати петицію

Герої не вмирають: на Івано-Франківщині попрощалися з бійцем "Да Вінчі"

"Буде важко і довго, але ми переможемо": що відомо про загиблого комбата "Да Вінчі"