RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Вночі Росія завдала ударів по Україні: де лунали вибухи

У ніч проти п'ятниці, 30 червня, російські окупаційні війська вчергове атакували Україну ракетами та "шахедами" - цього разу в епіцентрі подій опинилися Запорізька та Дніпропетровська області. У Миколаєві внаслідок падіння уламків сталася пожежа.

Про це повідомляють моніторингові Telegram-канали.

Так, тривога у Запорізькій та Дніпропетровській областях пролунала майже одночасно після півночі. Тоді ж Командування повітряних Сил ЗСУ попередило жителів цих регіонів про загрозу застосування ударних БпЛА.

Рух мінімум двох пускових установок С-300 було зафіксовано під тимчасово окупованим Бердянським районом Запорізької області. Інші пабліки при цьому припускали, що ракетна небезпека у південно-східних регіонах України пов’язана з активністю ворожої тактичної авіації.

О 0:08 год. Повітряні Сили повідомили про переміщення БпЛА "Шахед" з півдня у напрямку Дніпра - Павлограда. А вже о 0:30 год з'явилася інформація про роботу ППО у регіоні.

Читайте також: У Путіна є єдина людина, на яку він може розраховувати: але не без "нюансів"

Моніторингові канали повідомляли, що ударні БпЛА "Шахед" були запущені з Приморсько-Ахтарська в Краснодарському краї РФ та рухаються крізь Запорізьку та Дніпропетровську області в напрямку Північного Заходу від точки запуску. О 0:41 год. Повітряні Сили повідомили про переміщення БпЛА "Шахед" у напрямку Запоріжжя з Півночі. Близько другої години ночі згідно з інформацією кореспондентів "Суспільного", у Запоріжжі пролунали вибухи.

О 2:45 відбій повітряної тривоги пролунав для Дніпропетровщини, а о 2:48 її скасували й у Запорізькій області.

На Миколаївщині цієї ночі також було неспокійно. О 2:30 ночі начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім у Telegram-каналі повідомив, що уламки безпілотника, збитого під час сьогоднішньої повітряної атаки на Миколаїв, впали на території міста. Виникла пожежа. Втім, як уточнили в Миколаївській ОВА через кілька хвилин, пожежа охопила тільки 20 кв.м трави та одразу була ліквідована.

Раніше ми писали, що в Росії скоро може статися новий заколот.

  • Вас може зацікавити:

Пригожин зважився на бунт не просто так: названо справжню причину "заколоту"

Як заколот в Росії може допомогти ЗСУ: в підрозділах окупантів вже почався розкол

В Москві готували замах на Путіна? Силовики проводять перевірку підозрілої баржі, відео