RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Окупанти вдарили "Іскандером" по залишках Антонівського мосту: відео та аналіз ситуації

Російські окупанти на лівому березі Дніпра на Херсонщині панікують і бояться активних дій ЗСУ. Напередодні армія РФ вдарила ракетою комплексу "Іскандер" по прольоту зруйнованого Антонівського мосту, намагаючись завдати поразки "українським диверсантам".

Про це пише "Стопкор".

Читайте також: Ситуація критична: що відбувається на Херсонщині

"Сьогодні вранці був здійснений черговий удар по знаменитому Антонівському мосту, Херсонська область. Росіяни в багатьох своїх ресурсах опублікували відео удару. На цей момент з'явилися і кадри з наслідками цього удару. Черговий проліт мосту був наполовину зруйнований. Попередньо, за інформацією з мережі, удар був завданий був за допомогою системи "Іскандер". Усі інші "твори", що розповсюджуються мережею - це фейкові замальовки", - йдеться у повідомленні місцевого Telegram-каналу "Херсон: Війна без фейків".

Слід зазначити, що на наведеному відео на мосту чи під ним не помітні ознаки військової техніки чи солдатів ЗСУ.

Представники міжнародної волонтерської OSINT-спільноти також встановили, що удар припав по лівій (південній) частині Антонівського мосту (точні координати зруйнованого прольоту – 46.66462, 32.72081).

Згідно з інформацією Генштабу ЗСУ, на Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни зосереджують основні зусилля на недопущенні просування наших військ та завдають авіаційних ударів у районі Антонівки Херсонської області.

Ймовірно, обстріл мосту окупанти здійснили на тлі чуток про форсування Дніпра Силами оборони України і висадку десанту в районі Дач біля Антонівського мосту, що поширюються російськими пропагандистами.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що колаборанти масово тікають із Херсонщини, а ФСБ влаштувала їм фільтрацію.

Вас також може зацікавити:

Окупанти переодягаються в цивільних, щоб сховатися від партизанів: що відбувається в Бердянську

ЗСУ вибили ворога з правого берега каналу Сіверський Донець-Донбас

ЗСУ стукають у двері: росіяни починають тікати з Криму