RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

"Я тобі зараз ноги зламаю!": на Хмельниччині спалахнув скандал за участю ТЦК, відео

Співробітники одного з ТЦК Хмельницької області потрапили у скандал після того, як увірвалися до приватного будинку.

Відео інциденту опублікував блогер та політолог Андрій Смолій.

Скандал, за його словами, стався у місті Деражня Хмельницької області. Співробітники ТЦК, незважаючи на заборону власника, увірвалися до приватного будинку та погрожували чоловікові зламати ногу.

Читайте також: У Кременчуці військового не пустили до ресторану через форму: спалахнув скандал, відео

На відеоролику чути, як власник будинку забороняє представникам ТЦК заходити на його територію, проте військовослужбовці всіляко ігнорують вимоги. Місцевий житель на тлі скандалу зажадав, щоб центри комплектування до армії набирали депутатів, а "не нас дьоргали".

Один із співробітників ТЦК представився "майором міліції" і заявив, що під час дії воєнного стану він може заходити в чужі будинки, оскільки права цивільних сильно обмежуються. Цей же офіцер зажадав, щоб чоловік припинив вести зйомку та погрожував йому, що зламає ногу.

"Я тобі зараз ногу зламаю, виходь у двір. Ти сам собі її зламаєш, і голову теж, сперечаємося? Коли будеш тікати від нас. Ми не вривалися до тебе, я нормально увійшов до будинку", - заявив один із співробітників ТЦК.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, що напала на нас. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повістки – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це звичайний процес у воюючій країні. Слід пам'ятати, що обов'язком кожного українця є захист своєї країни. Бо якщо сьогодні ти тікаєш від війни, то завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали, як працює база розшуку ухилянтів в Україні.

Вас може зацікавити:

Призов у Києві: влада пояснила, хто має прибути до ТЦК у 10-денний термін

В Україні розширили список призовників: кому скасували право на відстрочку

Вручення повісток на вулицях: представники ТЦК почали працювати за новими правилами