RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

ЗСУ розпочали великий контрнаступ на Запоріжжі: свіжі карти боїв

У відповідь на стягування окупантами сил та засобів на всі напрямки, Сили оборони України розпочали масштабну контрнаступальну операцію на заході Запорізької області з використанням великої кількості техніки.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: "Захищатимуть" як Бахмут: окупанти в Маріуполі готуються до наступу ЗСУ

Обстановка в Луганській та Харківській областях

Російські війська продовжують тиск поблизу Сватового і провели успішні наступальні операції у напрямку Куземівки (13 км на північний захід від Сватового). У міноборони Росії стверджують, що окупаційні підрозділи продовжили наступ у районі Сергіївки (12 км на південний захід від Сватового) і просунулися на фронті шириною в три кілометри на глибину 2700 метрів. Генштаб ЗСУ повідомив, що російські війська вели безуспішні наступальні дії на південь від Новоселівського (14 км на північний захід від Сватового).

Російські війська продовжували наступальні операції поблизу Кремінної та просунулися на південь від Діброви (7 км на південний захід від Кремінної). Стверджується, що російські окупанти просунулися на захід у районі Серебрянського лісу (10 км на південний захід від Кремінної) і що російські війська атакували українські сили з Шипилівки (9,5 км на південний схід від Кремінної) у напрямку Білогорівки (12 км на південь від Кремінної).

Обстановка на Донбасі

Заступник міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що українські війська продовжують успішні наступальні дії на південному фланзі Бахмута. Маляр і голова Донецької обласної військової адміністрації України Павло Кириленко повідомили, що бої тривають поблизу Кліщіївки (7 км на південний захід від Бахмута), Андріївки (10 км на південний захід від Бахмута) і Курдюмівки (13 км на південний захід від Бахмута).

Міністерство оборони Росії заявили, що окупанти відбили українські атаки біля Білогорівки (20 км на північний схід від Бахмута), Берхівки (6 км на північний захід від Бахмута), Дубово-Василівки (6 км на північний захід від Бахмута) і Роздолівки (18 км на північний схід) Бахмута).

У Генштабі ЗСУ повідомив, що російські війська пробували атакувати на північ від Хромового (на захід від Бахмута), на північ від Кліщіївки, на схід від Ступочок (12 км на південний захід від Бахмута), біля Діліївки (15 км на південний захід) від Бахмута) і на схід від Дружби (18 км на південний захід від Бахмута). Українські сили відбили російські атаки поблизу Оріхово-Василівки (11 км на північний захід від Бахмута), Іванівського (6 км на захід від Бахмута) та Кліщіївки.

Російські війська здійснили обмежені наземні атаки вздовж лінії Авдіївка-Донецьк. Також, у Генштабі ЗСУ повідомили, що російські війська здійснили невдалі атаки поблизу Авдіївки та Мар'їнки (на південно-західній околиці міста Донецька). Міноборони РФ стверджувало, що російські сили відбили українські атаки біля Північного (6 км на захід від Авдіївки), Водяного (7 км на південний захід від Авдіївки) та Мар'їнки.

Обстановка на південному фронті

Українські сили 26 липня продовжили наступальні дії на заході Донецької області та досягли успіху на південь від Великої Новосілки - українські війська просунулися до північно-східної частини населеного пункту.

Також ВСУ досягли успіху під Старомайорським, а спікер Таврійського угруповання військ ЗС України майор Валерій Шершень повідомив, що українські штурмові підрозділи просунулися вздовж лінії фронту біля Старомайорського на 750 метрів.

Російські війська здійснили обмежені наземні атаки, щоб відновити втрачені позиції у західній частині Донецької області та не досягли жодних заявлених чи підтверджених успіхів. У Генштабі України заявили, що російські війська безуспішно намагалися повернути втрачені позиції під Старомайрським. Також російські війська контратакували у напрямку Рівнополя (10 км на південний захід від Великої Новосілки), але не змогли просунутися.

Українські війська розпочали значну контрнаступну операцію на заході Запорізької області та просунулися на південь від Оріхова. Геолокаційні кадри показують, що українські сили просунулися приблизно на 2,5 км на північний схід від Роботиного. У свою чергу, російські війська здійснили обмежені та невдалі наземні атаки на заході Запорізької області. Український Генштаб повідомив, що російські війська безуспішно намагалися відновити втрачені позиції на північний схід від Роботиного.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українські воїни ліквідували російського полковника Євгена Вашуніна, який командував полком мобілізованих із Санкт-Петербурга.

Вас також може зацікавити:

Скільки ЗСУ вдалося відбити територій у окупантів: Блінкен озвучив неймовірну цифру

Пачками йдуть на концерт Кобзона: у ЗСУ розповіли про застосування касетних боєприпасів на фронті

Зброя нашої Перемоги: ЗСУ показали нове відео всюдихода "Богун"