RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Загибель керівництва МВС: ДБР визначило підозрюваних і похвилинно відновило день трагедії

Працівники ДБР похвилинно відтворили події 18 січня 2023 року, коли в авакатастрофі загинуло керівництво МВС, зокрема і голова органу Денис Монастирський - про підозру повідомили п'ятьом посадовцям ДСНС.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Розшифрувавши "чорні скриньки" та провівши розслідування слідчі встановили, що посадовці ДСНС допустили відверті порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту, що призвело до загибелі людей.

Як виявилося, того дня було заплановано візит керівництва МВС України до Харківської та Дніпропетровської областей. Для цієї місії залучили гелікоптер, що перебував на чергуванні для реагування на потенційні надзвичайні ситуації в Києві та області. Авіаційний апарат не мав дозвільних документів на виконання інших видів польотів, що порушило внутрішні протоколи та правила.

"Під час підготовки до польоту командиру екіпажу не повідомили про метеорологічні дані по всьому маршруту запланованого руху, зокрема, про вкрай несприятливі погодні умови над містом Бровари. Сам екіпаж не мав відповідних допусків до польотів у складних метеоумовах та необхідних сертифікатів. Проте, жоден з посадовців відповідальних за безпеку польотів, виліт не скасував або не переніс його на пізніше, до моменту сприятливих погодних умов", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Загинуло керівництво МВС: що говорять у поліції про трагедію у Броварах

Через несприятливі погодні умови гелікоптер змушений був летіти на висоті навіть меншій, аніж висота будівель на маршруті. Помітивши багатоповерхівку перед собою командир екіпажу спробував виконати маневр обльоту, при цьому різко піднявшись. Це призвело до втрати орієнтування у просторі. Через відсутність необхідних навичок або технічних несправностей, він не зміг завершити маневр і гелікоптер зіткнувся із землею.

Під час падіння вертольота постраждало кілька об'єктів, зокрема дитячий садок, сусідні будівлі та припарковані автомобілі. У результаті авіатрощі загинуло чотири жінки та малолітня дитина, які тільки-но прийшли у садочок. Ще 31 особа, включаючи 13 дітей, отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

Працівники ДБР повідомили про підозру п’ятьом посадовцям Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Зокрема, про підозру повідомлено:

  • начальнику Управління авіації та авіаційного пошуку і рятування ДСНС України,
  • в.о. командира частини;
  • заступнику командира з льотної підготовки;
  • командиру авіаційної ескадрильї;
  • начальнику служби безпеки польотів Спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України з міста Ніжин Чернігівської області.

Санкція статей передбачає покарання – позбавлення волі до 10 років.

Раніше ми публікували деталі страшної трагедії під час аварії гвинтокрила у Броварах.

  • Вас може зацікавити:

Багато факторів вказують на одну версію катастрофи у Броварах, та є ще дві – генерал Маломуж