RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Чорному морі підбили російський десантний корабель: всі подробиці, фото та відео

Вранці, 4 серпня, у Чорному морі біля Новоросійська, внаслідок атаки морських безпілотників, пошкодження отримав великий десантний корабель ЧФ ВМС РФ "Оленегорский горняк", який нахилився на бік та був терміново відбуксований до порту.

"Апостроф" зібрав усю відому на цей момент інформацію про подію.

Читайте також: Корабель став "коритом": з'явилося відео моменту удару по "Оленегорскому горняку" в Новоросійську

За інформацією одного з українських видань, ранкову атаку на БДК "Оленьогірський гірник" здійснила Служба безпеки України спільно з ВМС України.

На відео видно, як надводний дрон СБУ, оснащений 450 кілограмами тротилу, атакує ворожий корабель, де знаходиться близько 100 осіб екіпажу. Джерела в Службі безпеки зазначають, що спецоперацію проводили разом з ВМС. В результаті атаки "Оленегорский горняк" отримав серйозну пробоїну та поки не може виконувати свої бойові завдання. Тому всі заяви росіян про відбиту атаку - фейк", - йдеться в повідомленні.

У Росії визнали, що активність морських безпілотників ВМС України зросла, після виходу РФ із "зернової угоди".

"Нова атака показує, що Україна може завдавати ударів по об'єктах, розташованих на великому віддаленні від українських портів: відстань від Новоросійська до узбережжя Чорного моря, що контролюється Україною, перевищує 500 км. 30 липня журналісти CNN вперше показали морські безпілотники ЗСУ, які використовувалися, в тому числі, при атаці на Кримський міст 19 липня, вони важать до тонни, мають дальність дії до 800 км і максимальну швидкість 80 км/год", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, "Оленегорский горняк" (СДК-91, БДК-91) - великий десантний корабель проекту 775. Базується на Північному флоті, входить до 121-ї бригади десантних кораблів. Озброєння складається з 2 спарених 57 мм артилерійських установок АК-725, 2 пускових установок реактивної системи залпового вогню А-215 "Град-М" та 4 пускових установок переносного зенітно-ракетного комплексу "Стріла-2". На борту можуть розміститися до 500 тонн техніки та вантажів і 225 десантників.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Україна представила новий морський безпілотний апарат MAGURA V5.

Вас також може зацікавити:

Фетиш пропаганди вже іржавіє: як російський крейсер "Петро Великий" йде слідом за "Москвою"

Російську блокаду прорвали: три судна вирушили за українським зерном, карта

ГУР МО України оригінально "привітало" ВМФ Росії зі святом: відео