RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Російську блокаду прорвали: три судна вирушили за українським зерном, карта

Ізраїльський корабель першим увійшов до українського річища Дунаю після того, як країна-окупант Росія оголосила про вихід із "зернової угоди". Загрози Кремля не зупинили одразу кілька країн.

Про це інформує Militarnyi.

Читайте також: Світ - Африці, війна - терміналам: що забрав Путін за зерновою угодою

Так, рішення розблокувати "зерновий коридор" було ухвалено, попри погрози російських окупантів. Повідомляється про те, що в ніч на 30 липня три цивільні кораблі Ams1, Sahin 2 і Yilmaz Kaptan пройшли турецькі протоки. Вони належать цим країнам: Ізраїль, Греція та Туреччина/Грузія. Пункт призначення через AIS було визначено як Україна.

Вже сьогодні Ams1 увійшов до української галузі Дунаю. Це перший корабель, який прорвав російську блокаду Чорного моря після бомбардування Рені 25 липня. Починаючи свою подорож з Ашдода, він відкрито оголосив пункт призначення – Україна і перетнув Чорне море прямим курсом.

За Ams1 слідують ще чотири судна, які або вже встали, або стануть на якірну стоянку незабаром на Дунаї. Їхню безпеку забезпечує американський протикорабельний літак P8. Додаткову інформацію надає розвідувальний безпілотник Forte12 RQ-4 .

Нагадаємо, раніше "Апостроф" також розповідав про те, що Україні вдалося домовитися про експорт зерна з однієї із країн Європейського союзу.

Вас також може зацікавити:

Пішла в історію? Чи стане трагедією відмова Кремля від зернової угоди

Шантаж на морі: чого досягає Путін блокадою України

Конвульсії терористів: чи ризикне Кремль топити зерновози