RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Росіяни влаштували масовану атаку по Україні, на Хмельниччині лунали вибухи: всі подробиці

Вночі ЗС РФ здійснили чергову масовану атаку по Україні, використавши ракетне озброєння та іранські дрони-камікадзе Shahed.

"Апостроф" в одному матеріалі зібрав усю актуальну інформацію щодо нічного обстрілу.

Читайте також: Окупанти обстріляли Україну "Кинджалами": карта тривог та вибухів

За даними Хмельницької ОВА, після оголошення повітряної тривоги о 01:26 в регіоні пролунали вибухи. Адміністрація запевнила цивільних, що в області працюють системи ППО, та закликала громадян перебувати в укриттях. О 4:08 пресслужба Хмельницької ОВА повідомила про нові вибухи в області, які пов'язані з активною роботою ППО.

Генштаб ЗСУ в ранковому зведенні зазначив, що впродовж минулої доби ЗС РФ завдали 20 ракетних ударів. Силам ППО вдалося знищити 12 "Калібрів" та 4 ударних дрона-камікадзе Shahed. Ба більше, ЗС РФ за добу завдали 62 авіаційних удари та здійснили 68 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах, внаслідок чого є жертви серед цивільного населення.

"Сьогодні вночі РФ завдала чергового ракетно-авіаційного удару по Україні. Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі уточнюється", - окремо додали у Генштабі.

Місцеві пабліки, зі свого боку, інформували, що під час нічної ракетної атаки ворожі ракети зробили маневр на 180 градусів та змінили напрямок руху. Мешканців Старокостянтинова закликали не виходити з укриттів до скасування повітряної тривоги. Загалом, місцеві пабліки нарахували щонайменше 7 вибухів під час нічної атаки ЗС РФ. Саме у Старокостянтинові розміщено військовий аедродром, який вже неодноразово обстрілювали російські загарбники.

Активно системи ППО також працювали у небі над Вінницькою областю. Речниця Оперативного командування "Південь" Наталя Гуменюк зазначила, що протиповітряна оборона збивала ворожі цілі, які проходили через регіон.

Раніше ми розповідали, що Росія вдарила по центру переливання крові на Харківщині: є жертви.

Вас може зацікавити:

Росія запустила ракети по Україні: де лунають вибухи та оголошено тривогу

Дрони проти кораблів: чи потопить Україна грізний Чорноморський флот РФ

Росіяни знову вдарили по Херсону: під удари потрапили ТРЦ та медустанова, відео