RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Росія хоче завалити окуповані території України своїм сміттям: деталі схеми

Росіяни продовжують масово відправляти ув'язнених на війну проти України та збираються витратити 1.3 млрд рублів на обладнання сміттєзвалищ на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Читайте також: "Гойдалки" рубля: як війна топить російський бізнес

"Російський уряд опублікував постанову про субсидування закупівель та постачання спеціалізованої техніки. Згідно з документом, Москва планує витратити 1.3 млрд рублів на обладнання сміттєзвалищ на ТОТ Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що окупанти хочуть перетворити тимчасово окуповані українські території на звалище для російського сміття. Туди планують вивозити відходи з території Росії.

"Заявлені 1.3 млрд рублів нібито повинні витратити на сміттєві контейнери та спецтехніку. Проте фактично будуть використовувати техніку та обладнання, викрадену з українських комунальних підприємств на ТОТ. А кошти будуть відмиті через підставні компанії, підконтрольні особисто голові уряду РФ Мішустіну. питання цивільного населення на ТОТ і куди буде вивезене сміття. Ключове – встигнути розікрасти кошти на момент деокупації наших територій ", - наголошується в повідомленні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Росія втратила щонайменше половину своїх десантних військ, які відправила до України у 2022 році. Йдеться про, як мінімум, 15 тисяч військових.

Вас також може зацікавити:

Вирішили "звільнити" Далекий Схід? Дані інфографіки про нові втрати Росії в Україні

Вони не збираються відступати: чому українцям вже зараз потрібно готуватися до реваншу РФ

Росіяни радіють, коли б'ють по Москві: до чого Путін довів свою країну