RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Загиблий був на обліку у психіатра: фото і нові деталі про смерть мобілізованого хлопця на Одещині

Одеські активісти розкрили деталі про померлого після проходження ВЛК інваліда дитинства Бориса Глушака. Згідно з оприлюдненою інформацією, Борис з 2011 року перебував на обліку у психіатра, страждав на епілепсію та алкоголізм.

Про це громадський активіст Дем'ян Ганул написав у Facebook.

Читайте також: Смерть мобілізованого з інвалідністю на Одещині: нові подробиці про 29-річного хлопця

"Актуальна інформація про смерть Бориса Глушака з смт Ширяєве. З моїх джерел відомо, що вчора в Ширяївський РТЦК та СП (третій відділ Березовського РТЦК та СП) були проведені слідчі дії в рамках відкритого кримінального провадження управлінням ДБР у присутності нового начальника Одеського обласного ТЦК та СП", - написав Ганул.

Він наголосив, що Борис у 2011 році перебував на обліку у психіатра. За словами матері, хлопець був нездоровий, кілька разів викликали швидку через напади епілепсії, страждав на алкоголізм.

"Щоб бути максимально обʼєктивним, маю повідомити, що Борис неодноразово сам приходив до військкомату та просив його взяти на службу. Ті працівники, які його знали, йому відмовляли, через алкоголізм та низку хронічних захворювань. Але цього разу йому вручили повістку не знайомі з ним раніше працівники ТЦК, та відправили на ВЛК. Розібравшись трохи в цій ситуації, розумію, що згідно з законом, працівники ВЛК мали б відправити Бориса на обстеження, не потрібно бути експертом у сфері медицини, щоб зрозуміти, що хлопець не здоровий. Але того дня голова ВЛК - Ірина Колонтай вирішила по іншому та підписала Борису путівку в один кінець", - додав активіст.

За його словами, на фото Борис цього року у лікарні був із нападом епілепсії. За останні 3 роки йому щонайменше 4 рази викликали швидку, все є в базі.

"Зараз Колонтай з колегами чистить усю документацію в місцевій лікарні, щоб уникнути покарання. Але ми все знаємо! Мобілізація необхідна, але невже ЗСУ має потребу в алкоголіках та психічно хворих людях? Мотиваційну історію слід підіймати, а не насильну мобілізацію деградуючої частини населення. Хочу дочекатися закінчення слідства, та побачити результат, де винні понесуть покарання”, - наголосив Ганул.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що одеські активісти оприлюднили прізвища та фото чиновників ТЦК, які можуть бути винними у смерті інваліда Бориса Глушака, мобілізованого та насильно відправленого на ВЛК.

Вас також може зацікавити:

Загальна мобілізація: кого з медиків не можуть призвати до армії

Відстрочку буде отримати легше: що треба знати про нові правила мобілізації

Як захистити свої права, якщо силою затягують до ТЦК: рекомендації юриста