RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Українська армія успішно просувається на трьох ділянках фронту: оновлені карти бойових дій

Українські бійці продовжують активно наступати на трьох ділянках фронту – вони просуваються на Донеччині та Запоріжжі, при цьому російські окупанти ганебно тікають з Урожайного.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Запорізька та Донецька області

Згідно з інформацією Генштабу, ЗСУ продовжують наступати в районах Бахмутського, Бердянського та Мелітопольського. За геолокаційними даними видно, що українські війська здійснили просування на північний схід від Роботиного (що в 10 км на південь від Оріхова) та ймовірно досягли значних успіхів в сусідніх районах, враховуючи тривалу активність українських військових на лісистих територіях на північний схід від цього населеного пункту.

Читайте також: Питання зрушило з місця, але є одне "але": в ЗСУ зробили заяву щодо отримання F-16

16 серпня було оголошено про звільнення українськими військами Урожайного (що в 9 км на південь від Великої Новосілки) на кордоні між Запорізькою та Донецькою областями. За інформацією РФ, російські підрозділи в цьому районі почали відступати, а українські сили контролюють більшу частину цього населеного пункту.

Луганщина

16 серпня росіяни намагалися наступати на лінії Куп'янськ-Сватове, але до цього часу немає офіційно підтверджених повідомлень про будь-яке значуще просування вперед. В Росії стверджують про наступ на територію Синьківки (відстань 8 км на північний схід від Куп'янська) з півночі, проте ISW поки що не знайшов візуальних доказів цьому.

За даними Генерального Штабу України, російські війська провели неуспішні наступальні дії на південний схід від Вільшани (відстань 15 км на північний схід від Куп'янська), недалеко від Синьківки і на схід від Петропавлівки (7 км на схід від Куп'янська)."

Бахмут та околиці

Російські війська не припинили свої атаки поблизу Бахмута. За повідомленням Генштабу України, окупанти провели невдалий наступ поблизу Богданівки, яка розташована на відстані 8 км на північний захід від Бахмута. Попри це, ISW на даний момент не має візуальних доказів щодо контратак російських військ у зазначеному напрямку.

Українські сили продовжують активно відбивати наступ російських військ біля Авдіївки, Мар'їнки (що знаходиться на південно-західних околицях Донецька) та Красногорівки (розташована на заході від Донецька).

Раніше ми писали, що в ЗСУ розповіли, що зараз відбувається під Бахмутом.

  • Вас може зацікавити:

Буде бачити цілі за сотні км: всі подробиці про розробку в Україні комплексу Gekata

В Росії помер другий за день генерал: фото і деталі дивної смерті екскуратора резиденції Путіна

ЗСУ вдарили з HIMARS по навчальному центру окупантів: відео