RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Буде бачити цілі за сотні км: всі подробиці про розробку в Україні комплексу Gekata

В Україні триває робота над розробкою комплексу радіотехнічної розвідки Gekata на базі безпілотного авіаційного комплексу PD-2. Очікується, що до кінця цього року проведуть випробування для бойового застосування.

Про це повідомляє профільне видання Defense Express.

Читайте також: Співвідношення 1:3: чому Сили оборони програють росіянам у війні дронів

Як зазначається, заходи із підготовки та проведення практичних випробувань свого комплексу провела українська компанія "Навчально-виробничий центр "Інфозахист".

Gekata є повітряним комплексом радіотехнічної розвідки. Він призначений для того, щоб виявляти радіовипромінюючі цілі на відстані у сотні кілометрів.

"Ми продовжуємо роботи навколо створення першого в Україні комплексу РТР Gekata на базі БПЛА PD-2 виробництва компанії "Укрспецсистемс", - зазначив директор компанії Ярослав Калінін.

За його словами, компанія вже купила від виробника борт. Також на підприємстві створили окрему структуру з персоналом, який відповідатиме за авіаційний напрям роботи. Окрім того, провели підготовчі роботи щодо інтеграції підвісного радіотехнічного обладнання на безпілотник.

При цьому компанія координує розробку з ЗСУ, напрацьовуючи відповідний банк даних сигналів основних радіолокаційних засобів, які ворог використовує під час бою.

"Це дозволить комплексу радіотехнічної розвідки Gekata ефективно виявляти ворожі позиції та надавати інформацію для засобів вогневого ураження", - пояснив він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українські військові знищують ворожу техніку за допомогою цивільних дронів і цей досвід уже починають переймати інші країни.

  • Вас також може зацікавити:

Україна отримає партію недорогих і потужних дронів-камікадзе Switchblade: в чому їх особливість

Настав час натиснути на газ: у США обговорюють передачу Україні "зброї перемоги"

Воєнна економіка на боці БПЛА: чому Росія випереджає Україну у "війні дронів"