RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

ЗСУ закріпились на південь від Бахмута: оновлені карти боїв

Збройні сили України продовжують наступальні операції на трьох напрямках та закріпилися на позиціях на південь від Бахмута.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Ворог не зміг відбити звільнене Урожайне: ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Обстановка у Луганській області

На лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна росіяни продовжують спроби наступу. У цьому районі російські війська провели невдалі наступальні операції в районі Синьківки та Білогорівки. У свою чергу, українські війська вели наступальні дії під Куп'янськом та на лінії Сватове-Кремінна, але не мали успіху.

Обстановка у Донецькій області

Українські війська продовжили контрнаступальні дії на Бахмутському напрямі та вийшли на південний фланг Бахмута. Також ЗСУ досягли незначних успіхів у південній частині Кліщіївки (7 км на південний захід від Бахмута) і продовжили наступальні дії на південь від Бахмута, закріпившись на нових позиціях.

Російські окупанти вели безуспішні наступальні дії в районі Богданівки (7 км на північний захід від Бахмута) і Білої Гори (14 км на південний захід від Бахмута). А також, поблизу Авдіївки, заводу Керамік (14 км на північний захід від Авдіївки), Красногорівки та Мар'їнки (27 км на південний захід від Авдіївки).

Обстановка на Південному фронті

Сили оборони України продовжили наступальні операції на кордоні Донецької та Запорізької області та на Бердянському напрямку. Російські війська зробили безуспішні атаки на Урожайне. Також українським воїнам вдалося просунутися на південний захід від Новопокровки. Генштаб України повідомив, що українські війська продовжують наступальні дії на Мелітопольському напрямі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Збройні сили України вразили пункт управління російських військ у тимчасово окупованій Новій Каховці Херсонської області.

Вас також може зацікавити:

Українські морпіхи показали, як звільняли Урожайне на Донеччині: окупанти в паніці тікали

Окупанти приховують реальні втрати і таємно вивозять поранених: ранкове зведення Генштабу

Отримуєш більше - йди вперед: між "мобіками" та контрактниками РФ виникли суперечки