RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Видавав себе за волонтера: фото затриманого в Дніпрі російського агента

СБУ продовжують викривати колаборантів по всій Україні - нещодавно у Києві затримали ексвикладача ліцею, який був носієм ідей "руського міра", а тепер заарештували агента розвідки РФ у Дніпрі, який діяв під прикриттям волонтерського фонду.

Про це йдеться у Telegram-каналі СБУ.

Його спільників агентурної мережі головного управління генштабу зс рф (відомого як гру) у Дніпрі затримали ще у січні поточного року, після чого чоловік певний час переховувався. Нещодавно він знову почав виконувати доручення ворога, перейшовши на резервний канал спілкування, після чого його й затримала Служба безпеки України.

Для маскування своєї розвідувально-підривної діяльності, зловмисник використовував свій статус співзасновника місцевої громадської організації, яка займалася волонтерством. Таким чином, агент намагався встановити місця розташування штабів Сил оборони, які були розміщені на території даного регіону.

Окрім цього, зловмисник передавав агресорові інформацію про приблизну кількість і види військової техніки, яка переправлялася залізницею на передову лінію.

Читайте також: "Залягти на дно" у Вінниці: СБУ затримала розвідника окупантів

Для здійснення збору розвідувальної інформації, російський агент використовував різні методи. Один із способів полягав у спостереженні за переміщенням військових ешелонів Збройних Сил України (ЗСУ) із офісу громадської організації, який розташовувався неподалік від залізничної розв'язки. Це дозволяло агентові відстежувати рухи українських військових та отримувати інформацію про їхні дії та розташування.

Крім цього, агент "втемну" залучав своїх знайомих, під час неформальних розмов, щоб витягнути від них інформацію про українських захисників. Він застосовував вигадані приводи, щоб розпитати додаткові деталі про діяльність військових. Також російський агент відстежував дані про наслідки ворожих атак по місту Дніпру. Він фіксував інформацію про пошкоджені об'єкти та рівень руйнувань, а потім передавав цю інформацію агресору. Розвідінформацію окупанти використовували для підготовки нових і коригування повторних повітряних атак на обласний центр.

Під час обшуків за місцем проживання фігуранта виявлено мобільний телефон із доказами його листування з представником російського гру.

Наразі зловмисника затримано, йому загрожує довічне ув'язнення.

Раніше ми писали, що СБУ "по гарячих слідах" затримала коригувальника ракетного удару РФ по Краматорську.

  • Вас також може зацікавити:

СБУ затримала мешканку Миколаєва, яка допомагала готувати удари РФ по "центрам ухвалення рішень", фото

Служила в ЗСУ за контрактом: затримано зрадницю, яка зливала розвідці РФ секретні дані

Координатор знаходиться в Маріуполі: розсекречена група, яка прошиває дрони для російських окупантів