RU  UA

"Бавовна" в Криму: в чому причина успіху спецоперацій українських військових

У Криму "бавовна" цвіте з кожним днем все потужніше і гучніше, бо ГУР вдалося провести низку успішних операцій, суттєво скоротивши можливості росіян відстежувати акваторію Чорного моря у західному та північно-західному напрямках.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан.

Читайте також: Базовий завод для флоту РФ: які наслідки матиме "бавовна" у Севастополі

"Вдалий удар ракетами по базі в Севастополі, де вже повністю вивели з ладу десантний корабель окупантів, а також серйозно пошкодили підводний човен, був швидше за допомогою Storm Shadow і модернізованих ракет Нептун, які раніше використовувалися як ракети земля-корабель. Тепер їх покращили для ураження ширшого спектра цілей. Підводний човен росіяни ще можуть відремонтувати, а десантний корабель швидше за все для них вже втрачений. Було проведено дуже вдалу операцію. Рідко коли виходить "спіймати", особливо коли у нас немає для цього сучасних засобів", - сказав Світан.

За його словами, найзручніше "діставати" підводні човни, коли ті спливають або коли стоять у сухих доках, як це й було цього разу. Сили оборони провели блискучу операцію, подробиці підготовки якої дізнаємося пізніше.

"Ми бачимо також потужний удар по військовому об'єкту в Євпаторії. Там працювали швидше за все БПЛА. Судячи з детонації, ударили по складах з БК", - зазначив експерт.

Він підкреслив, що "бавовна" в Криму з кожним днем "розцвітатиме" дедалі потужніше і гучніше.

"Це можливо, тому що ГУР вдалося провести вдалі операції на Тарханкуті та "вежах Бойка", істотно скоротивши можливості росіян відстежувати акваторію Чорного моря із західного та північно-західного боку. Там в окупантів є серйозні проломи, які вони не можуть оперативно перекрити і через ці "дірки" до них активно прилітає. Загалом, далі буде ще цікавіше", - наголосив Світан.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в мережі супутникового зв'язку Starlink був зафіксований збій якраз під час атаки по судноремонтному заводу в окупованому Севастополі.

Вас також може зацікавити:

Пошкоджено носій "Калібрів": з'явилися перші супутникові фото ударів по Севастополю

У Криму потужна "бавовна", окупанти підняли в небо авіацію: відео

У Севастополі знову було "гаряче": фото та відео сильної пожежі