RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

В Росії посилили вербування в'язнів через катастрофічні втрати в Україні

З метою компенсації величезних втрат, окупанти агітують ув'язнених у Краснодарському краї та комплектують ними підрозділи повітряно-десантних військ армії РФ.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Нарешті визнали втрати? У Росії замовили 230 тисяч посвідчень для сімей загиблих

"Протягом минулої доби відбулося 26 бойових зіткнень. Ворог завдав 59 ракетних та 62 авіаційних удари, здійснив 55 обстрілів з реактивних систем залпового вогню як по позиціях наших військ, так і по цивільних об’єктах", - йдеться в повідомленні.

Авіаційні удари зазнали Грем'яч Чернігівської області; Дігтярне Сумської області; Огірцеве, Берестове, Копанки, Шийківка Харківської області; Невське Луганської області; Діброва, Андріївка, Міньківка, Кліщіївка, Північне, Архангельське, Єлизаветівка, Вугледар, Золота Нива, Урожайне, Старомайорське Донецької області; Білогір'я, Мала Токмачка, Роботине Запорізької області; Львове, Ольгівка, Тягинка Херсонської області.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрями, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Бєлгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Бахмутському напрямку Сили оборони успішно відбили атаки противника в районі на північний схід від Григорівки Донецької області. Противник намагався відновити втрачене становище у районі Андріївки Донецької області, але успіхів не мав. Сили оборони продовжують штурмові дії на південь від Бахмута Донецької області, завдають ворогові втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Мар'їнському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Мар'їнки та Красногорівки Донецької області. Тут, минулої доби окупанти зробили 12 невдалих спроб витіснити наші підрозділи з позицій. На Шахтарському напрямку Сили оборони успішно відбили атаку ворога в районі Микільського Донецької області.

На Запорізькому напрямі атаки противника в районах Малої Токмачки та Роботиного завершилися для росіян значними втратами як у живій силі, так і у техніці. У той же час, на Авдіївському та Шахтарському напрямах Сили оборони продовжують тримати оборону на зайнятих рубежах, завдають окупаційним військам збитків у живій силі та техніці.

На Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують наступальну операцію, завдають окупаційним військам значних втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога і змушують відходити з позицій.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищувати склади забезпечення та завдавати успішної поразки по тилах противника.

Зазначається, що у зв'язку з катастрофічними втратами окупанти з метою комплектування підрозділів повітряно-десантних військ на території Краснодарського краю Російської Федерації проводяться агітаційні заходи в місцях позбавлення волі. В'язням обіцяють дострокове звільнення з місць позбавлення волі в обмін на контракт зі збройними силами Росії, термін дії якого до закінчення війни.

"Авіація Сил оборони завдала удару по пункту управління, зенітно-ракетному комплексу, 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 2 - по станціях РЕБ противника. Також знищений 1 ворожий ударний БпЛА типу Shahed-136/131. Підрозділами ракетних військ уражено пункт управління, район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 9 артилерійських засобів та 2 станції РЕБ противника" , - йдеться у повідомленні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що після звільнення Андріївки для ВСУ відкриваються можливості для оперативного оточення Бахмута.

Вас також може зацікавити:

"Там справжня м'ясорубка": росіяни потрапили у пастку на фронті

"Дорога в пекло": з'явилося відео знищення бійцями "Азова" п'яти російських БМП

Замість здатися - кинув гранату: як бійці 3 ОШБр полонили окупантів, відео