RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

ЗСУ просунулись в районі Бахмута, і успішно відбивають штурми на півдні: звіт ISW і карти боїв

Українські війська досягли успіхів у районах Кліщіївки, Андріївки та Курдюмівки на Бахмутському напрямку та продовжують штурмувати російські позиції на кордоні Запорізької та Донецької областей.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: У Путіна не вистачає резервів, елітних десантників кидають на м'ясо - військовий оглядач Давид Шарп

Обстановка у Харківській та Луганській областях

Російські війська продовжували обмежені наземні атаки на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, і не просунулися вперед. Українські війська відбили атаку Росії поблизу Білогорівки Луганської області (13 км на південь від Кремінної). У районі Серебрянського лісу (11 км на південь від Кремінної) точаться позиційні бої. Своєю чергою, українські війська продовжували наступальні дії на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна та просунулися вперед.

Обстановка на Донбасі

Українські війська вели наступальні дії поблизу Бахмута і просунулися за Андріївку (10 км на південний захід від Бахмута) і Клещіївку (7 км на південний захід від Бахмута).

Російські війська також провели наступальні операції поблизу Бахмута, але не досягли підтверджених успіхів. Окупанти здійснили невдалі атаки поблизу Григорівки (9 км на північний захід від Бахмута), Кліщіївки та Андріївки.

Російські війська вели наступальні операції на лінії Авдіївка-Донецьк і успіху не досягли. Окупанти вчинили безуспішні атаки на південь від Авдіївки та поблизу Невельського (13 км на південний захід від Авдіївки), Первомайського (11 км на південний захід від Авдіївки) та Мар'їнки. Міноборони Росії заявило, що російські війська відбили українські атаки вздовж лінії Авдіївка-Донецьк поблизу Первомайського і на південний захід від Веселого (6 км на північ від Авдіївки).

Обстановка на південному фронті

Українські війська продовжували наступальні операції на заході Запорізької області на Мелітопольському напрямі. Українські сили продовжували наступ уздовж лінії Роботине-Вербове та поблизу Новопрокопівки (13 км на південь від Оріхова).

Невеликі українські групи висадилися у болотистих районах на північний схід від Олешок (7 км на південь від Херсона).

Раніше "Апостроф" повідомляв, що, після звільнення Андріївки, у ЗСУ відкриваються можливості для оперативного оточення Бахмута.

Вас також може зацікавити:

"Там справжня м'ясорубка": росіяни потрапили у пастку на фронті

"Дорога в пекло": з'явилося відео знищення бійцями "Азова" п'яти російських БМП

Замість здатися - кинув гранату: як бійці 3 ОШБр полонили окупантів, відео