RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Росіяни безуспішно наступали на трьох напрямках, за добу - 43 бойових зіткнення: ранкове зведення Генштабу

Сили оборони України продовжують наступальні операції на Бахмутському та Мелітопольському напрямках, а росіяни намагаються витіснити ЗСУ з позицій на півдні та сході. За добу відбулось 43 бойові зіткнення.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Неможливо дивитися без болю та люті: фото зруйнованих Бахмута, Кліщіївки та Андріївки

"Протягом минулої доби відбулося 43 бойових зіткнення. Ворог завдав 5 ракетних та 108 авіаційних ударів, здійснив 55 обстрілів з реактивних систем залпового вогню як по позиціях наших військ, так і по цивільних об’єктах нашої держави. Також, РФ завдала чергового удару по Україні застосувавши крилату ракету "Іскандер-К" та 31 ударний БпЛА типу Shahed-136/131. Нашою протиповітряною обороною знищено ракету та 29 ворожих "шахедів", - йдеться в повідомленні.

Під авіаційні удари потрапили: Петропавлівка, Сенькове, Синьківка Харківської області; Новоселівське Луганської області, Нове, Колодязь, Іванівка, Ямполівка, Ставки, Веселе, Спірне, Васюківка, Богданівка, Костянтинівка, Кліщіївка, Андріївка, Часів Яр, Олександро-Шультине, Катеринівка, Мар'їнка, Новомихайлівка, Водяне Донецької області; Урожайне, Новодарівка, Роботине, Старомайорське Запорізької області; Миколаївка, Антонівка, Ольга Херсонської області.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Бєлгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку противник наступальних дій не вів.

На Лиманському напрямку сили оборони відбили понад 10 атак противника в районі населеного пункту Макіївка Луганської області.

На Бахмутському напрямку противник безуспішно намагався відновити втрачене становище у районі Андріївки. Сили оборони продовжують штурмові дії на південь від Бахмута Донецької області, завдають ворогові втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку Сили оборони відбили всі атаки ворога в районі Первомайського Донецької області. Ворог здійснив понад 10 невдалих атак у районах Мар'їнки та Красногорівки Донецької області.

На Шахтарському та Запорізькому напрямках противник наступальних дій не вів.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, мають частковий успіх у районах на захід від Роботиного Запорізької області, та в районах Кліщіївки та Андріївки на Бахмутському, завдають окупаційним військам втрати у живій силі та техніці.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищують склади та успішно вражають тили супротивника.

"Протягом минулої доби авіація сил оборони завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 6 по зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділами ракетних військ нанесено ураження по 3 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та по 21 артилерійському засобі противника", - додали у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що, після звільнення Андріївки, у ЗСУ відкриваються можливості для оперативного оточення Бахмута.

Вас також може зацікавити: