RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Суд заарештував "Київстар": всі подробиці і заява компанії

Суд заарештував 100% активів компанії "Київстар", які контролювали російські олігархи Михайло Фрідман, Петро Авен та Андрій Косогов. Вони входять до оточення глави Кремля Володимира Путіна і причетні до масштабного фінансування збройної агресії РФ проти України.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на джерела у правоохоронних органах.

Читайте також: Російські олігархи та підсанкційні особи посилюють спроби зламати економічну стабільність України - голова АРМА

"Серед арештованих активів - 100% ПрАТ "Київстар", які контролюються олігархами Михайлом Фрідманом, Петром Авеном та Андрієм Косоговим через нідерландську компанію VEON Ltd., а також належні вже самому "Київстару" частки в інших компаніях, зокрема ТОВ "Хелсі Україна", у розпорядженні якої медичні дані на більшість українців, які підписали декларацію з сімейним лікарем", - цитує видання слова свого джерела.

Зазначається, що, за даними джерел, ці олігархи саме контролюють, а не мають 100% акцій компанії.

У "Київстарі" прокоментували ситуацію, зазначивши, що компанія працює у звичайному режимі, надає 24 млн абонентам високоякісні послуги цифрового електронного зв'язку та є надійним партнером держави та суспільства, сплативши лише під час повномасштабного вторгнення понад 15 млрд грн податків та зборів, а також 1,4 млрд грн для подолання наслідків війни та наближення перемоги.

"Підсанкційна особа не є кінцевим бенефіціарним власником "Київстару", жодним чином не впливає на діяльність компанії й не отримує ніякої фінансової чи іншої вигоди. Зазначена підсанкційна особа є міноритарним акціонером люксембурзької компанії LetterOne, яка є міноритарним акціонером міжнародної телеком групи VEON. Ще в лютому 2022 року його усунуто від будь-яких управлінських чи бізнесових процесів у LetterOne і VEON, а його активи в компанії LetterOne заморожені відповідно до фінансових санкцій США та Великої Британії”, - зазначили у компанії.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що СБУ оголосила російському олігарху Михайлу Фрідману про підозру у фінансуванні агресії РФ проти України.

Вас також може зацікавити: