RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Взяли "на гарячому": СБУ затримала агента ФСБ, який наводив ракети по Харкову, фото

У Харкові СБУ викрила чергового агента ФСБ, який коригував повітряні атаки по військовій та промисловій інфраструктурі області.

Про це йдеться у Telegram-каналі СБУ.

Колаборанта затримали під дорозвідувавння місць ворожих прильотів в обласному центрі.

За наказом окупантів їх помічник об’їжджав територію регіону та таємно реєстрував наслідки російських повітряних нападів на українські об'єкти. Особливий інтерес для противника становила інформація про можливі вогневі удари по місцевих підприємствах оборонно-промислового комплексу України.

Інформацію про координати інфраструктурних об'єктів Харківщини та інші отримані дані російський агент передавав своєму "куратору" з ФСБ за допомогою месенджера. Для забезпечення конфіденційності під час комунікації з агресором він використовував SIM-карти російських мобільних операторів, на які реєстрував анонімні акаунти.

Читайте також: На Донеччині викрили жіночу агентурну мережу, яка працювала на ФСБ і "вагнерівців", фото

За виконані завдання агент отримував від окупантів "грошову винагороду", яка надходила на його криптогаманець. Дослідники встановили, що зібрана інформація була необхідна загарбникам для планування нових атак ракетами та дронами та коригування повторних ударів по прикордонному регіону нашої держави.

За даними слідства, ворожим помічником виявився співробітник місцевої фармацевтичної компанії, якого російська спецслужба завербувала у березні цього року. Він потрапив у "поле зору" ФСБ як активний учасник прокремлівських Телеграм-каналів, де часто публікував свої антиукраїнські записи. Під час обшуку у затриманого були виявлені мобільні телефони, які він використовував для спілкування з агресором.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки України повідомили підозрюваному про обвинувачення за частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі зловмисник знаходиться під вартою, а йому загрожує довічне позбавлення волі за вчинені злочини.

Як розповідав "Апостроф", раніше СБУ викрила зрадників на підприємстві в Одесі.

  • Вас може зацікавити:

В одному з київських монастирів затримали проросійського блогера: фото

Передавав ворогу дані про ЗСУ: під Києвом затримали агента ФСБ, фото

Навів російські ракети на лікарню: в Лимані піймали колаборанта