RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Сили оборони розпочали проведення масштабних операцій на лівому березі Дніпра: звіт ISW і карти боїв

Операції українських морських піхотинців на лівому березі Дніпра на Херсонщині мають більш масштабний характер, ніж тактичні рейди, які були раніше. Попри контратаки росіян, українські сили зберігають присутність уздовж берегової лінії Дніпра та біля Антонівського залізничного мосту.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Десант на лівий берег Дніпра: як ЗСУ змінюють хід війни

Зазначається, що 19 жовтня, що дві диверсійно-розвідувальні групи української морської піхоти переправилися через річку Дніпро, розбили російські війська у цьому районі та зайняли плацдарм у селі Кринки (30 км на схід від Херсона та приблизно 2 км від берегової лінії Дніпра).

За інформацією противника, українські війська під час штурму на Кринки використовували більше солдатів, ніж у попередніх атаках. Окупанти, зокрема кремлівський "глава" Херсонської області Володимир Сальдо, стверджують, що росіянам вдалося відкинути українські сили з району Пойма-Піщанівка-Підстепове (15 км на схід від Херсона) до берега річки Дніпро і до позицій під Антонівським залізничним мостом, де, як вони стверджують, українські сили намагаються відпочити та перегрупуватися під постійними авіаційними та артилерійськими ударами Росії.

Український Генштаб побічно підтвердив операції на східному березі і повідомив 19 жовтня, що російська авіація завдала ударів по Піщанівці, що дає підстави вважати, що українські сили діють у місті.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російські окупанти хочуть захопити Авдіївку Донецької області до Нового року.

  • Вас також може зацікавити:

У Путіна не вистачає резервів, елітних десантників кидають на м'ясо - військовий оглядач Давид Шарп

В хід йдуть і "зеки", і авіація: які завдання поставили росіянам на Бахмутському напрямку

Замість здатися - кинув гранату: як бійці 3 ОШБр полонили окупантів, відео