RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

ЗСУ атакували росіян на лівому березі Дніпра: свіжі карти бойових дій

Сили оборони України здійснили контратаку під Авдіївкою та відбили у росіян втрачені раніше позиції. Також ЗСУ провели атаки на лівому березі Дніпра на Херсонщині.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Десант на лівий берег Дніпра: як ЗСУ змінюють хід війни

Обстановка у Харківській та Луганській областях

Українські війська відбили російські атаки поблизу Синьківки, Іванівки, Стельмахівки, а також на північний схід від Петропавлівки на Куп'янському напрямку, і поблизу Новоєгорівки та Серебрянського лісництва. Російські війська зосередили свою увагу на штурмових операціях на Куп'янському напрямку та починають використовувати більше техніки у штурмах.

Обстановка на Донбасі

Українські сили трохи просунулися на північ від Кліщіївки (7 км на південний захід від Бахмута). ЗСУ відбили російські штурми поблизу Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки.

Війська РФ продовжували атакувати у напрямку Авдіївського коксохіму, а основні бої ведуться у напрямах Степове, Бердичі, Північне та Тоненьке. Українські війська здійснили контратаку на Авдіївському напрямку і відбили втрачені раніше позиції. Також українські війська контратакували на північний схід від Водяного та повернули собі частину своїх раніше втрачених позицій.

Головнокомандувач Збройних Сил України генерал Валерій Залужний повідомив, що українські війська під час штурму росіянами Авдіївки знищили понад 100 російських танків, близько 50 артилерійських систем та сім літаків Су-25. Залужний додав, що втрати росіян у живій силі на Авдіївському напрямку становлять близько 10 тисяч людей. Також українські сили відобразили російські штурми поблизу Мар'їнки та Новомихайлівки.

Обстановка на південному фронті

Українські сили атакували поблизу Копанів та Новопрокопівки і тривають бої за висоту на північний захід від Вербового. Російські війська безуспішно атакували поблизу Роботиного та Вербового.

Українські сили здійснили обмежені наземні атаки на східному (лівому) березі Херсонської області поблизу Пойм (10 км на південний схід від Херсона), Піщанівки, Підстепового та Кринок.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російські окупанти хочуть захопити Авдіївку до наступу Нового року.

  • Вас також може зацікавити:

Чи висадилися українські військові на лівий берег Херсонщини? У ЗСУ зробили заяву

На Запоріжжі у росіян погано, в Херсонській області - ще гірше: яка ситуація на фронті і як ЗСУ допоможуть ATACMS

В хід йдуть і "зеки", і авіація: які завдання поставили росіянам на Бахмутському напрямку