RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Загрожує довічне: СБУ затримала агентку РФ, яка наводила шахеди по Одесі, фото

Служба безпеки затримала в Одесі ще одну учасницю агентурної мережі ГРУ РФ, що діє в місті. За її координатами окупанти завдавали прицільні повітряні удари із застосуванням дронів-камікадзе типу "Шахед".

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Читайте також: Нічого святого: у Чернігові священик УПЦ МП вкусив бійця ЗСУ, фото

"Контррозвідка Служби безпеки затримала в Одесі ще одну учасницю агентурної мережі головного управління генштабу збройних сил Росії (більш відомого як ГРУ), яка діяла у місті. Зловмисниця передала агресору десятки геолокацій, де, за її переконанням, нібито базувалися підрозділи ЗСУ", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що у серпні цього року СБУ викрила та повідомила про підозру двом іншим учасникам агентурної мережі. Серед них - агент із оперативним псевдонімом Diezel та його дружина, яка була "зв'язковою" російського ГРУ і зараз ховається від правосуддя в Санкт-Петербурзі.

"Наразі затримано третю фігурантку. За її координатами окупанти завдавали прицільні повітряні удари, насамперед із застосуванням дронів-камікадзе типу "Шахед". На фюзеляжах ворожих БПЛА загарбники робили надписи "від імені" прокремлівського Телеграм-каналу, який воєнна розвідка РФ використовує для вербування та співпраці з агентами", - наголошується у повідомленні.

Зловмисниця через анонімний чат у популярному месенджері підтримувала комунікацію з координатором агентурної мережі – кадровим співробітником 3-го оперативного відділу 316-го розвідцентру російського ГРУ Григорієм Івановим. Після ворожих ударів по Одесі фігурантка звітувала своєму "куратору" про наслідки "прильотів". Крім того, вона проводила дорозвідку поблизу інфраструктурних об'єктів обласного центру, які викликали "зацікавленість" військової розвідки країни-агресора.

СБУ викрила розвідувально-підривну діяльність фігурантки та затримали її у власному будинку. За даними слідства, ворожою поплічницею виявилася місцева підприємниця, яку російське ГРУ дистанційно завербувало у червні цього року. У поле зору окупантів жінка потрапила через активність у їхньому Телеграм-каналі.

"На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення", - додали у прес-службі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що СБУ затримала організатора міжнародного каналу вивезення з України комплектуючих до бойових літаків МіГ-29 та двох його спільників.

  • Вас також може зацікавити:

Фаріон "здала" студента в Криму: екснардепу може загрожувати зустріч з СБУ

Наводили російські удари по Миколаєву: СБУ викрила одну з найбільших мереж агентів РФ, фото

У Києві затримали колишнього військового зрадника, який готував удари по ТЕС: фото