RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

ЗСУ пробують просунутися в районі Кринок: оновлені карти боїв

Українські війська продовжують проведення наступальних операцій на південь від Кринок на лівому березі Дніпра в Херсонській області.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Пруть з усіх боків, про мирні не думають: офіцер ЗСУ про ситуацію в Авдіївці

Обстановка у Харківській та Луганській областях

Російські війська продовжували наступальні дії вздовж лінії Куп'янськ-Сватове і не досягли успіху. Також війська РФ тимчасово активізували локалізовані наступальні операції поблизу Кремінної, і також не досягли жодних підтверджених успіхів.

Українські сили відбили сім російських штурмів поблизу Синьківки, Петропавлівки та Стельмахівки, Ямполівки, Торського, Тернів та в районі Серебрянського лісу. Українські сили відбили і 24 російські атаки на Лиманському напрямку.

Обстановка на Донбасі

Російські війська зробили численні спроби наступу поблизу Бахмута і захопили кілька позицій у Клещіївки (7 км на південний захід від Бахмута), на північ від Хромового і в напрямку Богданівки. Українські сили продовжили штурмові дії на південь від Бахмута та здійснили контратаки поблизу Берхівського водосховища та Кліщіївки.

Генштаб ЗСУ повідомив, що українські сили відбили російські атаки поблизу Степового, Новокалинового, Авдіївки, Північного та Першотравневого. Російські війська продовжили наступ на захід та південний захід від міста Донецька, але не просунулися. Сили РФ також безуспішно атакували Мар'їнку.

Обстановка на південному фронті

Українські сили відбили російські атаки на південь від Пречистівки (18 км на південний схід від Великої Новосілки). ЗСУ продовжують наступальні дії на Мелітопольському напрямку. Також українські війська відбили щонайменше 14 атак росіян поблизу Роботиного і на південний захід та захід від Вербового.

Українські війська продовжували наземні атаки на лівому (східному) березі Херсонської області. Тривають бої поблизу Кринок і українські війська намагаються просунутися на південь від населеного пункту.

Раніше "Апостроф" розповідав, як ЗСУ звільняли Херсон від російських окупантів.

  • Вас також може зацікавити:

Окупанти на Херсонщині заметушилися

Росіян позбавили "очей" за $50 тисяч: потужне відео знищення ворожого комплексу

Плацдарм для наступу на Крим: ЗСУ готують потужний удар