RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Збито 17 "шахедів" з 21: зведення Генштабу ЗСУ про нові атаки і ситуацію на фронтах

Російські війська продовжують спроби оточити Авдіївку, штурмують на Куп'янському та Бахмутському та Мар'їнському напрямках. Також Сили оборони збили 17 із 21 БпЛА типу Shahed-136/131, запущених окупантами по Україні.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Авдіївка "з'їдає" росіян: у Путіна шукають вже інші "перемоги"

"За минулу добу сталося 89 бойових зіткнень. Ворог завдав 3 ракетних та 57 авіаційних ударів, здійснив 47 обстрілів з реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ та населеним пунктам", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що минулої доби російські окупанти завдали авіаційного удару по Україні, застосувавши 21 ударний БпЛА типу Shahed-136/131. Силами та засобами протиповітряної оборони України знищено 17 ворожих дронів.

Під авіаційні удари потрапили: Синьківка, Петропавлівка, Кучерівка, Подоли, Курилівка, Кислівка, Піщане Харківської області; Срібне лісництво Луганської області; Виїмка, Олександро-Шультине, Торецьк, Южне, Авдіївка, Новомихайлівка, Костянтинівка Донецької області; Копані Запорізької області.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрями, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Білгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямі українські захисники відбили 7 атак ворога у районі Синьківки Харківської області.

На Лиманському напрямі Сили оборони відбили всі атаки ворога в районі населеного пункту Терни.

На Бахмутському напрямку наші воїни відбили 24 атаки ворога в районах Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки. Сили оборони України продовжують штурмові дії на південь від Бахмута Донецької області, завдають ворогові втрати в живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не залишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи ворогові значних втрат. Сили оборони успішно відбили 30 атак противника в районах на схід від Новобахмутівки, Авдіївки, на південь від Тоненького, Первомайського.

На Мар'їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Мар'їнки та Новомихайлівки, де нашими захисниками було відбито 14 атак.

На Шахтарському напрямі ворог наступальних дій не вів.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили 8 атак противника, в районах на захід від Вербового та Роботино.

Водночас, на Мелітопольському напрямку Сили оборони України продовжують активними діями завдавати окупаційним військам збитків у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра, продовжують вести контрбатарейну боротьбу, завдають ударів по тилах противника.

"Протягом минулої доби авіація сил оборони завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділами ракетних військ нанесено ураження по 1 станції радіоелектронної боротьби противника", - додали у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Росія втратила щонайменше 10 тисяч солдатів районі Авдіївки.

  • Вас також може зацікавити:

Авдіївка "з'їдає" росіян: у Путіна шукають вже інші "перемоги"

Що відбувається під Авдіївкою та Куп'янськом: прогноз експерта

Хотіли йти на Берлін, але зупинилися під Авдіївкою: план широкомасштабного наступу РФ провалився