RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Ворог продовжує спроби оточити Авдіївку: ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Російські війська не залишають спроб оточити Авдіївку, штурмують на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському та Мар'їнському напрямках. У свою чергу Сили оборони продовжують просування на південь від Бахмута і на Мелітопольському напрямку.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Авдіївка "з'їдає" росіян: у Путіна шукають вже інші "перемоги"

"Протягом минулої доби відбулося 95 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 28 ракетних та 27 авіаційних ударів, здійснив 59 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах", - йдеться у повідомленні.

Під авіаційні удари потрапили Петропавлівка, Подоли, Іванівка, Первомайське Харківської області; Надія, Невське, Серебрянське лісництво Луганської області; Колодязі, Серебрянка, Часів Яр, Авдіївка, Ласточкіне Донецької області.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрями, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Білгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку українські захисники відбили 11 атак ворога в районах Синьківки, на північний схід від Петропавлівки та Іванівки Харківської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили атаку противника в районі Спірного Донецької області.

На Бахмутському напрямку наші воїни відбили 13 атак ворога в районах Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Сили оборони України продовжують штурмові дії на південь від Бахмута Донецької області, завдають ворогові втрати в живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не залишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи ворогові значних втрат. Сили оборони успішно відбили 35 атак противника в районах на схід від Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, Тоненького, Первомайського.

На Мар'їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Мар'їнки, Перемоги та Новомихайлівки, було відбито 24 атаки.

На Шахтарському та Запорізькому напрямках Сили оборони відбили всі атаки ворога, який намагався відновити втрачене становище в районах на захід від Вербового Запорізької області.

Водночас, на Мелітопольському напрямку Сили оборони України продовжують активними діями завдавати окупаційним військам збитків у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку сили оборони утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра, продовжують вести контрбатарейну боротьбу, завдають ударів по тилах противника.

"Підрозділи ракетних військ завдали поразки по 6 районам зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та по 1 станції РЕБ противника. Також силами та засобами протиповітряної оборони України було знищено 14 крилатих ракет Х-101/Х-555", - додали в пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Росія втратила щонайменше 10 тисяч солдатів районі Авдіївки.

  • Вас також може зацікавити:

Авдіївка "з'їдає" росіян: у Путіна шукають вже інші "перемоги"

Що відбувається під Авдіївкою та Куп'янськом: прогноз експерта

Хотіли йти на Берлін, але зупинилися під Авдіївкою: план широкомасштабного наступу РФ провалився