RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Вночі окупанти атакували шахедами: ранкове зведення Генштабу ЗСУ

ЗС РФ не залишають спроб захопити якомога більше українських територій - впродовж минулої доби ворог вів наступальні дії на 7 напрямках фронту.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ від 21 січня.

Впродовж минулої доби зафіксовано 80 бойових зіткнень. ЗС РФ завдали 3 ракетних та 4 авіаційних удари, а також здійснили 58 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, внаслідок чого є жертви серед цивільних. Ба більше, вночі росіяни запустили два дрони-камікадзе Shahed в напрямку України, один з яких було знищено силами ППО.

Читайте також: ЗСУ змінили стратегію у війні з Росією

Авіаційних ударів зазнали населені пункти Чернацьке та Середина-Буда Сумської області. Під артилерійським вогнем опинилися понад 140 населених пунктів у 9 областях України.

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін не зафіксовано. На Куп’янському напрямку нашими захисниками відбито 21 атаку ворога біля Синьківки, Петропавлівки Харківської області та Стельмахівки Луганської області.

На Лиманському напрямку ЗСУ відбили 6 атак окупантів неподалік Тернів, Ямполівки Донецької області та ще 7 атак в районах Серебрянського лісництва, Білогорівки Луганської області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили 8 атак противника поблизу Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку Сили оборони відбили 11 атак ворога в районі Авдіївки та ще 12 атак південніше Сєверного, Водяного, Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку ЗСУ стримують російських загарбників біля Георгіївки, Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де відбито 6 атак.

На Шахтарському напрямку ЗС РФ штурмові дії не здійснювали. На Запорізькому напрямку ЗСУ відбили атаку західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку Сили оборони розширюють плацдарм. Протягом доби ворог здійснив 6 безуспішних штурмів позицій наших військ.

Разом з тим, як інформує командування, впродовж доби українська авіація завдала ударів по 6 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, 1 ЗРК, 1 складу боєприпасів та 1 вузлу зв’язку противника. Підрозділи ракетних військ, зі свого боку, уразили 3 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 1 пункт управління та 1 станцію РЕБ противника.

Раніше ми розповідали, що ССО знищили ворожу РЛС "Фара".

Вас може зацікавити:

Мінус Урал і група прикордонників: РДК показав кадри свіжого рейду на Брянщину

ЗСУ ліквідували "легендарного" найманця "Вагнера": чим він відомий

Від 2 до 5 років: у США назвали два сценарії війни в Україні