RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Наводила ракети і чекала Путіна: в Харкові затримали російську шпигунку, фото

Служба безпеки України продовжує викривати шпигунів та колаборантів в Україні. Нещодавно вони викрили "ждуна" окупантів у Києві, а тепер затримали шпигунку з Харкова, яка стежила за ЗСУ.

Про це йдеться у Telegram-каналі "СБУ".

Зокрема зрадниця наводила російські ракети на Харків та чекала "звільнення" від Росії.

Злочинниця виявилася цінним агентом для ворога, оскільки вона виконувала роль "контролюючого" елементу для російських спецслужб. Зокрема, вона проникала на місцевості та перевіряла координати, що надсилалися їй російськими агентами. Під час розвідки зрадниця фотографувала потрібні об'єкти та позначала їх на картах Google. Після цього вона надсилала відповідний звіт через месенджер.

Згідно з даними слідства, агентка закликала ворога частіше обстрілювати Харків з метою завдання максимальних руйнувань місту. Також вона висловлювала надію на захоплення обласного центру та його "приєднання" до складу РФ.

Читайте також: Навмисно провокував військових: у Києві затримали інтернет-провокатора

Співробітники СБУ виявили зловмисницю на початковому етапі її розвідувальної діяльності. Це дозволило їм поетапно задокументувати її злочинні дії, затримати її й тим самим запобігти серії ракетних ударів по місту.

Фігуранткою виявилася безробітна місцева жителька, яку наприкінці 2023 року завербував представник російської розвідки. Піти на співпрацю з ворогом її спонукали обіцянки отримати "посаду" в окупаційній адміністрації РФ, у разі захоплення Харкова.

Під час обшуків у жінки було виявлено телефон із доказами розвідувально-підривної діяльності на користь російської спецслужби.

Наразі слідчі СБУ повідомили затриманій про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що СБУ викрила зрадників на одному з підприємств в Одесі.

  • Вас також може зацікавити:

В одному з київських монастирів затримали проросійського блогера: фото

Передавав ворогу дані про ЗСУ: під Києвом затримали агента ФСБ, фото

Навів російські ракети на лікарню: в Лимані піймали колаборанта