RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Ворог провів 74 зіткнення на фронті у спробах прорвати оборону: зведення Генштабу і карти

Станом на 06:00 ранку 5 березня відомо, що за минулу добу на фронті відбулось 74 бойових зіткнення.

Про це інформує Генеральний штаб ЗСУ в ранковому зведенні.

Читайте також: Франція оприлюднила список військової допомоги Україні, переданої за два роки

Загалом ворог завдав 5 ракетних та 66 авіаударів, здійснив 108 обстрілів з РСЗВ по позиціях українських військ та населених пунктах. Під артилерійським вогнем опинилися понад 140 населених пунктів.

Крім того, вночі окупанти вчергове здійснили атаку на Україну, застосували 22 БпЛА типу "Shahed". Проте 18 з них вдалось знищити силами та засобами протиповітряної оборони України.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області.

На Куп’янському напрямку ворог здійснив 7 атак в районах населених пунктів Синьківка та Табаївка Харківської області, намагаючись покращити своє тактичне положення.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито 4 атаки противника в районах населених пунктів Терни Донецької області та Білогорівка Луганської області.

На Бахмутському напрямку силами оборони відбито 6 атак противника в районах населених пунктів Андріївка, Іванівське та Кліщіївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 28 атак ворога в районах населених пунктів Новоселівка, Бердичі, Тоненьке, Первомайське, Невельське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки, Новомихайлівки, Водяного, Пречистівки та Урожайного Донецької області, де ворог, 22 рази намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог здійснив 1 атаку в районі населеного пункту Роботине Запорізької області.

На Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують утримання позицій. Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Так, протягом минулої доби противник здійснив 2 безуспішні штурмові дії.

Українські війська продовжують нищити ворога, виснажуючи окупантів по всій лінії фронту. Лише за минулу добу авіація Сил оборони завдала ударів по 8 районах зосередження особового складу та 1 наземній станції управління БпЛА противника.

Також силами та засобами протиповітряної оборони України було знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59. Підрозділи ракетних військ завдали ураження по 3 районах зосередження особового складу, 1 засобу протиповітряної оборони та 6 артилерійських засобах ворога.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як виглядають нові оборонні рубежі на Донбасі.

  • Вас також може зацікавити:

Російські "шахеди" будуть розвертатися і летіти на Крим: Братчук заінтригував заявою

Ворог хоче створити плацдарм: у ЗСУ розповіли про плани росіян наступу на Часів Яр

Чому окупанти не задіяли на війні "непереможний" танк "Армата": в Росії вигадали причину